İspanya La Liga Kralı geldi yine yenemedi!

Kralı geldi yine yenemedi!

08.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kral Kupası yarı finalindeki El Clasico’da, İspanya’da ‘Kralın takımı’ olarak bilinen Real Madrid, rövanş için istediği skoru alırken; Barcelona ise Nou Camp’taki altı yıllık yenilmezliğini sürdürmekle gururunu okşadı.

Kralı geldi yine yenemedi

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Barcelona-Real Madrid karşılaşması, bir kez daha tüm futbolseverlerin gözlerini bu maça çevirmesine neden oldu. La Liga’nın ilk yarısında oynanan ve 5-1 Barça üstünlüğüyle sona eren mücadelenin ardından, sezonun bir diğer dev buluşmasının nasıl sonuçlanacağı merak uyandırdı.

Yine Nou Camp’ta karşılaştı İspanya’nın iki devi... O maça göre en önemli farklılık, Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’nin bu kez sahada olmasıydı. Arjantinli yıldızı olmadan ezeli rakibini beşleyen Barça, ne var ki onunla çıktığı maçta galibiyet yüzü göremedi. Hafta boyunca bu maçta oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyan Messi 63’te oyuna girse de, karşılaşmanın skorunda o dakikadan sonra bir değişiklik olmadı.

Vazquez’in yaptığı vuruşla öne geçen Real Madrid’e ev sahibi takımın Malcom ile verdiği yanıt maçın skorunu belirleyen aksiyonlar oldu, maç 1-1 bitti. 5-1’lik maçın ardından teknik direktörü Lopetegui’nin görevine son verilen Real, bu kez kazaya uğramadan, istediği skorla ayrılmanın sevincini yaşadı, Santiago Bernabeu’da 27 Şubat’taki rövanşın öncesinde avantajı kaptı. Barcelona, seyircisi önünde kaçırdığı galibiyete yansa da, kupadaki yenilmezliğini sürdürmeyle teselli buldu. Kral Kupası’nda evinde 2013 Şubat’ın Real’e boyun eğen, o tarihten beri Nou Camp’ta kupada yenilmeyen Barça, yenilmezliğini sürdürdü.

Yazarlar