İspanya La Liga Kralın imzası

Kralın imzası

16.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'nde dalya diyerek, yeni bir tarihi daha kayıtlara geçirdi.

Kralın imzası

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Arjantinli yıldız, Chelsea ile oynanan maçta 2 kez fileleri sarsarak, 123. Devler Ligi maçında 100. golünü kaydetti. Ezeli rakibi Cristiano Ronaldo’yu yakalayan ancak daha iyi istatistikler elde eden Messi, Barcelona’da ‘Kral’ övgüleriyle yükseldi.

Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövaşında 3-0 ile geçtiği Chelsea maçında Lionel Messi fırtınası esti. Arjantinli yıldız, rakip filelere bıraktığı 2 golle, dalya diyerek bir tarihin sahibi oldu. Şampiyonlar Ligi’nde 100’ler kulübüne 123. maçında girmeyi başaran Messi, ezeli rakibi Cristiano Ronaldo’yu yakaladı. Tecrübeli oyuncunun istatistikleri ise oldukça dikkat çekti.

Ronaldo’dan 14 maç daha az oynayıp, 266 da daha az şut çekerek bu başarıyı elde eden Messi, Chelsea’ye karşı da iyi bir başarı yakaladı. Messi’nin bu 100 golünün açılımı da göze çarpıyor. Sol ayağıyla 80 gol atan başarılı oyuncu, 16 golünü sağ ayakla kaydederken, 4 golü de kafayla buldu.

Haberin Devamı

Maçın başlamasından 2 dakika 8 saniye sonra ağları havalandıran yıldız oyuncu, kariyerinin en hızlı golüne imza attı. İngiliz ekiplerine karşı da toplamda 30. maçında 18. golüne ulaşan 30 yaşındaki futbolcu, Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısını sürdürdü. Lionel Messi’nin en çok gol attığı rakibi ise 9 golle Arsenal oldu.

Messi, 27 Şampiyonlar Ligi maçında birden fazla gol kaydetti. Bir kez 5, bir kez 4 gol atan Messi, 5 kez de hat-trick yaptı. Arjantinli, kariyerinde 20. kez bir maçta 2 gol attı.

Özel koreografi
Barcelona taraftarları, efsane gibi gördükleri Lionel Messi’ye de özel bir teşekkür koreografisi yaptı. Barcelona-Chelsea maçında Camp Nou tribünlerinde devi bir pankartla Messi resmedildi.

Barça taraftarları, ‘Tanrı Kralı Korusun’ pankartını tribünlerde koreografi olarak yapıldı.

İlk yarıda bitirdi
Messi, Chelsea karşısında adeta gövde gösterisi yaptı. Arjantinli yıldız, ilk 45 dakikada 1 gol 1 asistle şovuna başladı. İkinci yarıda da attığı golle perdeyi kapadı. Tecrübeli oyuncu, 99. golünü sağ ayak, 100. golünü sol ayakla attı.