Dünyadan Futbol Küçük liglerin büyük golcüleri

Küçük liglerin büyük golcüleri

16.11.2016 - 12:29 | Son Güncellenme:

Avrupa'nın önde gelen liglerinde attıkları gollerle adını ezberleterek futbolseverlerin beğenisini kazanan popüler oyuncuların yanı sıra nispeten daha küçük bütçeli liglerde de performanslarıyla dikkati çeken "gol makineleri" bulunuyor.

Küçük liglerin büyük golcüleri

Estonya, Kazakistan, Norveç, İrlanda, Romanya, Suudi Arabistan, Lüksemburg ve Avusturya gibi mütevazı bütçeli liglerin kulüplerinde forma giyen bu oyuncular, gösterdikleri üstün performanslarla takımını sırtlıyor.

Haberin Devamı

Yetenek avcılarının listesinde üst sıralarda yer alan söz konusu golcülerden Robert Lewandowski ve Arkadiusz Milik gibi bazıları da Avrupa'nın bütçe ve kadro olarak en üst sıralarda yer alan ligleri İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa'ya transfer oluyor.

Estonya'nın golcüleri parlıyor

Estonya Premium Lig'in Sillamae Kalev takımında forma giyen Yevgeni Kabayev, bu sezon ligde çıktığı 28 karşılaşmada 25 gol ve 4 asistlik bir performans sergileyerek taraftarının beğenisini kazandı.

Ligin ilk 9 haftasında sadece 45 dakika forma giymesine rağmen sonraki süreçte ilk 11'in vazgeçilmez oyuncusu konumuna gelen 28 yaşındaki Rus santrfor, ülkede sona eren 2016 sezonunda gol krallığı yarışını ilk sırada tamamlarken, takımının ligi 5. sırada bitirmesinde önemli rol üstlendi.

Haberin Devamı

Kabayev, 2014 yılında yine Sillamae Kalev takımında attığı 34 golle krallık yarışını zirvede tamamlarken, Estonya'nın en iyi oyuncusu seçilmişti.

Altyapısından yetiştiği Flora'nın 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Rauno Sappinen de 19 gole imza atarak ligin göze çarpan genç yetenekleri arasında yer alıyor.

Gohou Türkiye'de de forma giymişti

Kazakistan Premier Lig'de 2016 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Kairat takımının Fildişi Sahilli forveti Gerard Gohou, attığı 22 golle krallık yarışını önde bitirdi. Takımının Avrupa arenasında çıktığı 7 karşılaşmada da 4 kez ağları sarsan 27 yaşındaki futbolcu, sezon boyunca 11 asiste imza attı.

Bir dönem Denizlispor ile Kayseri Erciyesspor formalarını da giyen Gerard Gohou, 2014 yılından bu yana formasını giydiği Kairat'ta formunun zirvesine çıkarak 85 maçta 63 kez fileleri havalandırdı.

Gytkjaer, Rosenborg'u şampiyonluğa taşıdı

Norveç 1. Futbol Ligi'nin (Tippeligaen) köklü takımlarından Rosenborg'un santraforu Christian Gytkjaer, ligde attığı 19 golle takımının 2016 sezonunu şampiyon tamamlamasında önemli rol üstlendi.

Tarihinde 24. kez şampiyonluğa ulaşan Rosenborg'un 26 yaşındaki golcüsü, Danimarka Milli Takımı'nı alt yaş gruplarında da 25 kez temsil etmişti.

Haberin Devamı

İrlanda'dan 3 golcü

Düşme hattındaki play-off maçlarının tamamlamasıyla 4 Kasım'da sona eren İrlanda Premier Lig'de performanslarıyla 3 golcü ön plana çıktı.

Cork City'nin 22 yaşındaki futbolcusu Sean Maguire, 18 golle krallık yarışını zirvede tamamladı. Derry City'nin Kuzey İrlandalı deneyimli santraforu Rory Patterson 17, Dundalk takımından David McMillan ise 16 golle ligde takımlarını üst sıralara taşıyan diğer isimler oldu.

Sezonun formda isimleri

Romanya 1. Futbol Ligi (Liga 1) ekiplerinden Gaz Metan'da forma giyen Azdren Llullaku, bu sezonki formuyla takımının en önemli silahı konumunda. 15 haftası sona eren ligde yalnızca bir maç takımını yalnız bırakan 28 yaşındaki futbolcu, 12 kez ağları sarstı.

Forvet dışında sol kanatta da görev alan Llullaku, yüksek formunun ardından Arnavutluk Milli Takımı'nda da forma giymeye başladı.

Lüksemburg temsilcisi Fola Esch'de oynayan 27 yaşındaki Faslı santrfor Samir Haci de sezonun formda oyuncuları arasında bulunuyor.

Takımıyla ligde çıktığı 10 maçta 11 kez ağları sarsan Haci, özellikle 1.90'lık boyunun avantajıyla hava toplarındaki hakimiyetiyle biliniyor.

Haberin Devamı

Sporting Lizbon, Aston Villa, Deportivo La Coruna ve Espanyol gibi kulüplerde forma giyen eski Faslı futbolcu Mustafa Haci'nin oğlu Samir'in, Avrupa'nın bazı önemli kulüplerinin transfer listesinde yer aldığı iddia ediliyor.

Suriyeli gol makinesi Al-Soma

Suudi Arabistan Pro Lig'de El-Ahli takımında futbol hayatına devam eden Suriyeli golcü Omar Al-Soma, bu sezon 8 maçta 11 kez fileleri havalandırdı. Frikikten attığı gollerle de adından söz ettiren 27 yaşındaki futbolcu, 2014'ten bu yana takımıyla çıktığı 76 karşılaşmada 82 gole imza attı.

Avusturya Bundesliga ekiplerinden Strum Graz'ın golcüsü Deni Alar da sezonun dikkati çeken isimleri arasında yer alıyor. Bu sezon çıktığı 13 karşılamada 11 gole imza atan 26 yaşındaki Alar, takımın liderlik mücadelesinde ilk sırada yer almasında önemli rol üstlendi.

Hırvatistan asıllı golcü, Avusturya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda ise 16 maça çıktı.