Almanya Bundesliga Küfür dersi!

Küfür dersi!

29.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Dünya Kupası’nı kazanmasının ardından Bastian Schweinsteiger’in kutlamalar esnasında Borussia Dortmund’a ettiği küfürlerin ortaya çıkması ülkedeki gündemi değiştirdi. Yıldız oyuncuya ders niteliğinde bir cevap veren Dortmund kulübü, “Gereksiz şarkını sorun etmiyor ve şan dersi almayı düşünürsen sana yardımcı olmayı istiyoruz” mesajını gönderdi.

Küfür dersi

Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda şampiyonluğa uzanan Almanya Milli Takımı’nın en önemli yıldızlarından biri olarak öne çıkan Bastian Schweinsteiger, önceki gün ortaya çıkan küfür görüntüleriyle herkesi şaşırtmıştı. Bayern Münih’te forma giyen 29 yaşındaki futbolcu, kutlamalar sırasında kendinden geçerek ezeli rakipleri Dortmund’a ağza alınmayacak sözler sarf etmesinden sonra gündem değişmişti. Kameraya çekildiğini fark etmediğini ve alkolün etksiyle bu tarz bir harekette bulunduğunu video çekerek anlatan Schweinsteiger, Borussia Dortmund kulübünden, sarı-siyahlı formayı giyen arkadaşlarından ve taraftarlardan özür dilediğini açıkladı.

Haberin Devamı

‘Seni af ettik’

Ortaya çıkan görüntüler ve Bastian Schweinsteiger’in özür dilediği konuşmasından sonra boş durmayan Borussia Dortmund, yıldız futbolcuya adeta ders niteliğinde bir cevap verdi. Yaşanan olayı kendi lehine çevirmesini iyi bilen sarı-siyahlılar yayınladıkları bildiride, “Sevgili Bastian, Dünya Kupası’ndan sonra bira içip, duygularını dışa aktarmanı ve gereksiz şarkını sorun etmiyoruz. Biz seni her zaman sportmen bir oyuncu olarak biliyoruz. Senin özrünü kabul ediyoruz. Hırvatistan’da sana iyi tatiller diliyoruz. Kısa bir not: Eğer şan dersi almak istersen sana yardımcı olabiliriz” ifadelerini kullanarak taraflı tarafsız herkesten beğeni topladı.