Skorer Kulüpler temiz Yıldırım suçsuz

Kulüpler temiz Yıldırım suçsuz

08.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

PFDK aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un yer aldığı toplam 16 kulübe ceza vermedi. Aziz Yıldırım, Sadri Şener, Nevzat Şakar, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu için de ceza tayinine yer olmadığı kararı çıktı

Kulüpler temiz Yıldırım suçsuz


Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kamuoyunun günlerdir büyük merakla beklediği şike ve teşvik primi soruşturması kapsamındaki kararlarını önceki gece yarısı 02.45’te açıkladı.
Alınan kararlar, TFF’nin resmi internet sitesinden 71 madde halinde duyuruldu. PFDK, aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un da bulunduğu hiçbir kulübe ceza vermedi.
PFDK’ya gönderilmesi büyük tartışma konusu olan Galatasaray hakkında, 10 Nisan 2011 tarihinde oynanan Galatasaray-Trabzonspor ile 18 Mart 2011’de yapılan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakalarında, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı sevk yapıldığı belirlendi. Sarı-kırmızılı kulüple ilgili, “İsnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına” karar verildi.

Haberin Devamı

Hiç ceza almadılar
PFDK, Fener’e suçlandığı hiçbir maçtan ceza vermedi. Kurul, sarı-lacivertli kulüple ilgili ceza tayinine yer olmadığını açıkladı.
Yaklaşık 10 aydır Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, PFDK’ya sevk edilmesine neden olan maçlarla ilgili suçlu bulunmadı. Yıldırım’a sözkonusu maçlarla ilgili hiçbir ceza uygulanmadı.
Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’ya disiplin cezası verilmedi.
PFDK’nın ceza vermediği diğer isimler şöyle:
Mecnun Otyakmaz, Göksel Gümüşdağ, Ali Yıldırım, Murat Özaydınlı, Tamer Yelkovan, Ahmet Ateş, İskender Alın, Korcan Çelikay, Bülent Uygun, Erdem Konyar, Hikmet Karaman, Serkan Acar, Zafer Önder İpek, Yılmaz Vural, Semih Şentürk, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Sezer Öztürk, Emenike, Mehmet Yıldız, Hasan Çetinkaya, Fadıl Özdemir, Zafer Tüzün, Mahmut Boz, Recep Denizer, Can Arat, Önder Turacı, Ekrem Okumuş, Fırat Kocaoğlu, Zafer Demiray, Faruk Taşseten, Mehmet Oflaz, Murat Öztürk, İlhan Çelikay, Kenan Yaralı, Samet Güzel, Mithat Halis, Şükrü Ongan, Ümit Aydın, Murat Şahin.

Haberin Devamı

16.00’da başladı, 02.30’da bitti

PFDK’nın Trabzonlu üyesi Yusuf Reha Alp, tarihi kararlarla ilgili önemli bilgiler aktardı. NTV Spor Radyo’ya konuşan Alp, pazar günü saat 16.00’da başlayan PFDK toplantısının gece yarısı 02.30’da sona erdiğini söyledi.
Alp, “Oy birliğiyle alınamayan kararlar üzerinde uzun süreli tartışmalar yaşandığı doğrudur. Kurulda çoğunlukla aynı görüşte olmadığım için, görüş belirtmemin bir önemi yok. Kişilerin eylemlerinin kulüpleri bağlamaması noktasında, kuruldaki diğer arkadaşlarımla aynı düşünmüyorum. Ama çıkan karara herkesin saygı göstermesi gerekir. Çıkan karar ‘Fenerbehçe hakkında ceza tayinine yer olmadığına...’ kararıdır” dedi.
Yusuf Reha Alp şöyle devam etti: “PFDK’daki 7 kişi 1 Mart’ta göreve geldi ve iki aydır evini-çocuğunu bıraktı, doğru kararı verebilmek için elinden geleni yaptı. Kimse oraya ‘Fenerbehçe’yi cezalandıracağım’ ya da ‘aklayacağım’ diye gelmedi. 7 erkeği 2 ay bir yere kapatırsanız, mutlaka tartışmalar çıkacaktı; çıktı da ama kimsenin niyetinden, kimsenin şüphesi olmasın. Talimatla hareket ettiğimiz iddia ediliyor. Evet talimatla ama disiplin talimatıyla. Çoğu karara muhalefet ettim fakat bu durum ne onların kararının yanlış olduğunu da benim her düşüncemin doğru olduğunu da göstermez.”
Alp, Etik Kurulu raporuna tamamen bağlı kalmadıklarını sözlerine ekledi.