Galatasaray Kulüplerin gözü bu semtte!

Kulüplerin gözü bu semtte!

03.04.2013 - 09:46 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın altyapısı GOP’ta dönüşecek

Kulüplerin gözü bu semtte

Nisan'da yıkımın başlatılacağı Gaziosmanpaşa’da, Galatasaray, 250 dönümlük arazide proje geliştirecek. Kulüp, 200 gecekondu sahibine evini verip, kalan alana altyapı tesisi kuracak

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüme hız vermek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Nisan'da törenle yıkımı başlatacağı İstanbul Gaziosmanpaşa'da dönüşümün yıldızları spor kulüpleri oldu. 2005 yılından beri "yerinde dönüşüm"ü benimseyen Gazisomanpaşa Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Yasası ile çalışmalarına hız kazandırdı. 450 bin nüfuslu ilçenin riskli olarak yüzde 15'lik kısmı dönüşüm kapsamına alındı. Erdoğan'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleştireceği yıkımlarla, 60 dönümlük alanın dönüşümü başlayacak. Özel sektörün de desteği ile sürecek dönüşümde bölgeye inşaat firmaları rağbet gösteriyor.

FUTBOLCU FABRİKASI

Bölgedeki 250 dönümlük araziye futbol kulüplerinden talep geldiğini anlatan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, "Galatasaray Kulübü burada kentsel dönüşüm yapacak, geri kalan bölgeye altyapısını taşıyacak. 200'e yakın gecekondu sahibi var. Onlarla görüşmeleri biz yapacağız, Galatasaray gelip onların konutlarını yapacak. Beşiktaş da devredeydi ama Galatasaray ile sözleşme aşamasına geldik" dedi. Geçmişte ünlü futbolcuların yetiştiği Gaziosmanpaşa'da 9 tane futbol kulübünün altyapı tesisi var. Erhan Erol, Küçükköy, Beşyüzevler gibi bölgedeki semt kulüplerinde ünlü futbolcuların yetiştiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Yeni hayat için hedef 2014 sonu

İstanbul haritasının ortasında kalan lokasyonu ile de ilgi çeken bölgede, metro inşaatının da bitmesiyle daha da hareketlilik yaşanması bekleniyor. Gecekondulaşmadan, büyük projelerin yapılaşmasına geçen bölgede, 2014 sonunda yeni yaşamın başlaması bekleniyor.

‘TAPUSUZ EV AMA DEVLETE GÜVENDİM’

2 katlı gecekonduda oturan Fehmi Özer, dükkân ve evini dönüşüme vererek, şimdi 2 kira yardımı ile yeni hayatının başlayacağı günü bekliyor. Özer, "Evimizi yaptığımızda hazır beton yoktu. Depremde dayanmasına şaşırdık. Normal müteahhitlere güvenemedim. Tapusuz ev, ama belediye ve devlet olunca imzamı verdim" diye konuştu.

EVİNİ VERİP BİR PROJEDE BEKÇİ OLARAK İŞE GİRDİ

48 yıldır Gaziosmanpaşa'da oturan Kayrak Ailesi, 200 metrekarelik gecekondularını dönüşüme verdi. 4 kardeş arasında çıkan anlaşmazlık için devreye kentsel dönüşüm ekipleri girdi. Mekanik, torna işi yapan Mehmet Kayrak, belediyenin inşa ettiği projede bekçi olarak işe başladı. Gönül Kayrak ise çalışanların yemeklerini yapıyor.

Haberin Devamı

DISNEYLAND MANZARALI

Gazisomanpaşa'da tüm arazi sahipleri ile tek tek anlaşmalar imzalanıyor. Yıllardır süren mülkiyet davalarının Kentsel Dönüşüm Yasası ile çözümlenmesi ile hız kazanılan dönüşümde 2013 yılında 15 bin yeni daire inşaatına başlanacak. Özel sektörün de dönüşüme destek olduğunu ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, “Burada vatandaşların Haliç manzaralı, Vialand manzaralı evi olacak" dedi. Bölgede yıkım yapılan evlerin sahipleri, kura yoluyla yeni evlerine sahip oluyor. Disneyland'in bir benzerinin yapıldığı Vialand projesi ise, yeni Gaziosmanpaşa projelerinin hemen yanı başında bulunuyor. Gecekondu sahiplerinin Aralık 2014'te yeni evlerine taşınmaları öngörülüyor. 7 mahalle 11 bölgede başlayacak dönüşüme, dönüşüm kapsamında olmayan bölgelerden de talep olduğunu söyleyen Erol, "Biz burada kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşüm yapıyoruz. 100 hektara yakın alanı dönüştüreceğiz ve Türkiye'ye örnek olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜM SONRASI SUÇ ORANI % 40 DÜŞTÜ

Erhan Erol, "Bayraktar, Gül Yapı, Kuzu Grubu gibi önemli firmalar da bize destek oluyor. Dönüşümün başlamasından beri suç oranları yüzde 40 azaldı” dedi.

(habertürk)

Yazarlar