Trabzonspor 'Kumarbaz' gerilimi

'Kumarbaz' gerilimi

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Divan Kurulu’na eski başkan Özkan Sümer’in, “Rakamlar ve olaylar kumarbaz maharetiyle çarpıtılarak sunuluyor” sözleri damgasını vurdu. Genel Sekreter Köksal Güney tepki olarak salonu terk ederken, üyeler arasındaki yumruklaşma güçlükle engellendi.

Kumarbaz gerilimi

Trabzonspor Kulübü’nün 33. Divan Kurulu Toplantısı gergin geçti. Başkan Yardımcıları Serdar Üstünsalih ve Ali Uzunay, Genel Sekreter Köksal Güney, Genel Sayman Engin Hacısalihoğlu, Amatör Branşlar Sorumlusu Köksal Sadıklar, TS Club’dan yönetici Mehmet Terzi ile eski başkanlardan Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman ve Özkan Sümer toplantıya katıldı.

Haberin Devamı

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, kulübün borcunun ürkütücü boyutlara ulaştığını söyledi. Özbak, “Borcumuzun şu anda 270 milyonu aştığı görülüyor. Son 20 yılı değerlendirdiğimizde; imkansızlıklar ve kıt transfer borçlanmayı sabit tutmuş veya azaltmış, ama imkanlar bulunduğu takdirde transferler otomatik olarak seriye taşınmış ve kulübün borç stoku maalesef büyümüştür. 18 yılda kulübe 78 yabancı oyuncu gelmiş, bugün 8’i kadromuzda” dedi.

‘Dört büyük tehdit’

Genel Sekreter Köksal Güney ise ciddi ve köklü bir kararla takımı güçlendirdiklerini belirterek, “Bu denli büyük değişimler beraberinde bazı zorluklar getirmiştir. Yabancı oyuncularda da genç ve gelecek vaad eden transferler yaptık. Artık ununu elemiş, eleğini asmış, futbol kariyerinin son durağı olarak Trabzonspor’u gören oyuncuları almayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eski başkanlardan Özkan Sümer’in konuşması ise salonu karıştırdı. Sümer’in, “Rakamlar ve olaylar kumarbaz maharetiyle çarpıtılarak sunuluyor. Siyasallaşma, itibarsızlaşma, yalnızlaşma, kendinden uzaklaşma bizim için 4 büyük tehdittir” ifadelerini kullanması tansiyonu yükseltti.

Köksal Güney tepki olarak salonu terk ederken, Divan Kurulu üyesi olmadığı belirtilen bir kişi yönetim kurulu üyelerine tepki gösterince salonda arbede çıktı. Eski Genel Sekreter Yusuf Ziya Yılmaz ile kimliği belirlenemeyen bu kişi arasındaki tartışmanın yumruklaşmaya varmasını araya girenler engelledi.

‘Başkan nerede?’

Eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun toplantıya katılmamasını eleştirdi. Hacısalihoğlu, “Transferler ve borçlanmayla ilgili tek sorumlu başkan ama burada yok. Sen Başkan olarak kulübün kurucularının cenazesine gitmeyeceksin, Artvin’deki parti mitingine gideceksin. Burada yönetici arkadaşların yapılanlarda kabahati yok. Bu işlerin asıl sorumlusu Başkan’dır ama ortada yok” diye konuştu.

Borç 273 milyon

Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Ağustos 2014 sonu itibariyle kulübün borcunun 213 milyon lira olduğunu açıkladı. Üstünsalih, “Bunun 190 milyon lirası banka kredisi, kalanı diğer borçlar. Banka kredilerindeki artış yeni sezon transferlerinin ödemelerinden kaynaklanmıştır. Ancak önceki yıllarda kısa vadeli olan kredilerin tamamına yakını yapılandırılmış. 2 yılı ana para ödemesiz olmak üzere 9 yıllık vadeye yayılmıştır” dedi.

Yazarlar