Beşiktaş "Kupa yerini alacak"

"Kupa yerini alacak"

11.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalı ve Havutçu’nun yargılanması nedeniyle aklanıncaya kadar kupasını geri vermek isteyen Beşiktaş’a TFF, “Böyle bir uygulamamız yok” yanıtını vermişti. Bunun üzerine Kartal, kupayı müzesinden kaldırdı. Şimdi bu kupa, saklandığı yerden çıkarılacak.

Kupa yerini alacak

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta kupaların arasında yer almayan 2010-11 sezonunun Türkiye Kupası, beraat kararının kesinleşmesinin ardından müzedeki yerini alacak.

Şike davasında yargılanan Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’nun durumlarını değerlendiren Beşiktaş Yönetimi, o dönemde, “aklanıncaya kadar” kupayı Türkiye Futbol Federasyonu’na teslim etme kararı almıştı. Ancak TFF, “Böyle bir uygulamamız yok” diyerek kupayı kabul etmemişti.

Bunun üzerine dönemin kulüp yönetimi, herhangi bir şaibeye meydan vermemek için kupayı, İnönü Stadı’nın altındaki müzeden almış, dava sonucunu beklemeye koyulmuştu. Ancak önceki gün hakimin beraat kararı, Türkiye Kupası’nın da aklanmasını sağladı.

Kupa Gök’e emanet

Beşiktaş Yönetimi şimdi, kararın kesinleşmesini bekliyor. Saklandığı yerden çıkacak olan kupanın, Vodafone Arena bitene kadar Başkan Fikret Orman’ın makamında muhafaza edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye Kupası’nı titizlikle saklayan BJK Müze Müdürü Zülal Gök ise, “O dönem TFF, kupayı geri almayınca biz de kupayı sergilememe kararı almıştık. Ama inanın tüm camia olarak o kupanın tertemiz olduğunu zaten biliyorduk. Bizim müzedeki her kupamız çok değerli. Fakat başına gelen bu hadiseler nedeniyle tabii ki Türkiye Kupası bizim için çok anlamlı oldu” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı finali penaltılarla kazanmış, kupaya ulaşmıştı.

Yazarlar