Basketbol Kupayı biz kazanacağız

Kupayı biz kazanacağız

19.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kritik maçlar öncesinde iddialı açıklamalarıyla gündem olan ve genellikle de söylediğini yapan Ergin Ataman yine net konuştu.

Kupayı biz kazanacağız

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Kendisinin ilk kez Euroleague finalinde boy göstereceğini dile getiren Anadolu Efes’in başarılı çalıştırıcısı, “19 Mayıs Türkiye için özel bir gün. Biz de halkımıza yakışan, onları gururlandıran bir oyun sergileyerek kazanmak istiyoruz. Buradaki Fenerbahçe taraftarlarından da destek bekliyorum” dedi

Fenerbahçe Beko’yu devirerek tarihinde ilk kez Euroleague finaline yükselen Anadolu Efes’te Coach Ergin Ataman ve ilk maçın yıldızı Shane Larkin, finaldeki rakipleri CSKA Moskova’nın Coachu Dimitris Itoudis ile Nando DeColo ile birlikte basın toplantısına katıldı.

Barcelona serilerinde attığı ‘Kazanacağız’ tweetlerinin ardından Fenerbahçe Beko karşılaşmasının öncesinde de benzer bir tweet atan Ataman, yine iddialı açıklamalar yapmaktan kaçınmadı. “Euroleague’deki ilk finalim olabilir fakat daha önce üç finalim var ve hiç kaybetmedim. CSKA’ya çok saygı duyuyorum ama oyuncularıma güveniyorum. Kupayı kazanmak istiyoruz” diyen başarılı çalıştırıcı, yarı finalde devirdikleri Fenerbahçe Beko hakkında, “Obradovic Euroleague tarihinin en iyi coachu, Fenerbahçe de bu sezonun en iyi takımıydı. Gregg Popovich ve San Antonio Spurs gibi. Biz de Golden State gibi oynayarak kazandık” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe taraftarının ilk maçta takımlarına önemli destek verdiklerini ve üçüncülük maçı için de salonda olacaklarını ifade eden Ataman, “Fenerbahçeli taraftarların da yarın bizi destekleyeceğini düşünüyorum. Evet geçmişte zaman zaman aramızda gerginikler yaşandı ama söz konusu Türk bayrağı olduğunda birlik olabiliriz. Zaten final günü Türk Halkı için çok önemli ve anlamlı bir gün. Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı gün, biz de tüm Türkiye’ye bir mutluluk yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

Larkin müthişti

Fenerbahçe Beko karşısında 43 verimlilik puanı ile Euroleague rekoru kıran Larkin hakkında da görüşlerini aktaran Ataman, “Özellikle sezonun 2. yarısında mükemmel bir oyun sergiledi. Mücadele ediyor, lider gibi oynuyor. Geçtiğimiz sezonun ortasında takıma geldim. Neredeyse en son sıradaydık. Transfer kurallarından dolayı tüm takımı değiştiremezdim. Sezon başı önemlidir. Diğer 4-5 takıma oranla büyük bir bütçemiz olduğunu söyleyemem ama başkanımızla konuştuk. Türk ekonomisinden dolayı ciddi sorunlar da yaşadık. Başkanımız gerçekten çok iyi bir çaba ortaya koydu. Bize müthiş inandı. 10-11 milyon dolar oyuncu maaşı bütçesi kurduk. Çok da iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Larkin: Şampiyonluğu çok istiyorum
Fenerbahçe Beko maçında 30 sayı atarak yıldızlaşan Anadolu Efes’in ABD’li oyuncusu Shane Larkin, şampiyonluğu çok istediğini söyledi. CSKA Moskova maçında en iyi oyunlarını oynamaya çalışacaklarını anlatan Larkin, “Müthiş bir performans sergilesem de önemli olan takımın şampiyonluğu. CSKA Moskova gerçekten iyi bir takım. Sezon başında istediğim gibi oynayamadım. Ondan sonra özellikle başantrenörüm bana müthiş destek verdi ve her geçen gün performansımı geliştirmeye başladım. Anadolu Efes’le ilk şampiyonluğumu kazanmak istiyorum. Koçun beyanatları da bizim öz güvenimizi artırıyor. Başantrenörümüzün öz güveni müthiş. Bu bize de yansıyor” diye konuştu.