Skorer 'Kupayı G.Saray alır'

'Kupayı G.Saray alır'

16.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Kupayı G.Saray alır'

Kupayı G.Saray alır


Toshack, Son Servara'daki evinin kapılarını Milliyet'e açtı, Cim - Bom'a övgüler yağdırdı


       Mallorca, İspanya'ya bağlı turistik bir ada... Son Servara da adanın içinde şirin bir kasaba. Gösterişli villalar, büyük bir de golf alanı var.
       Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra gittiği Real Madrid'te de uzun süreli çalışamayan John Benjamin Toshack, işte burada yaşıyor.
       Randevumuza tam saatinde gittik. Bizi evinin kapısında bekliyordu. "Türk dostlarım, hoşgeldiniz" diye karşıladı. Heyecanlıydı. İstanbul'u sordu. "Çok arkadaşım var. Sürekli telefonlaşıyoruz" dedi. İlk fırsatta özlem gidermeye geleceğini de belirtti.
       Kahvelerimizi yudumlamaya başladığımızda konu elbette ki Real Mallorca - Galatasaray maçıydı.
       "Biliyor musunuz?" diye başladı sözlerine ve ekledi: "Beni Mallorca'nın hocası defalarca kez anlattı. Galatasaray ile ilgili bilgi istedi. Vermedim. Zaten daha sonra telefonlarına da çıkmadım."
       Toshack'a göre turun favorisi Galatasaray. Hatta daha da ileri gitti, "Kupayı alacak" dedi. Bugün Galatasaraylı olduğunu da söyledi.
       Galli hoca, "İki takımı teraziye koyduğumuzda Galatasaray daha ağır basıyor. Mallorca'nın Avrupa'da sadece iki yıllık tecrübesi var. Oysa Galatasaray öyle mi? Daha tecrübeli. Ama rakibini ciddiye almalı" ifadelerini kullandı. Ardından da Terim'e uyarılarını sıraladı:
       "Mallorca bir an bile mücadeleden vazgeçmez. 90 dakika oynar. Asla oyundan soğumazlar. Disiplinlidirler. Çok zor gol yerler. Stankoviç tehlikelidir. Tristan'la iyi anlaşır. Tristan'a mükemmel ortalar yapar. Önce o durdurulmalı. Ama ikinci maçta Stankoviç avantaj olur. Çünkü savunması yoktur. İyi bir Okan onu perişan eder. Bir de Loren var. Kilit oyuncusudur. Mallorca bir blok halinde oynar. Rakibe boş alan bırakmamaya çalışır. Bu nedenle de zor gol yerler. Ama Galatasaray da artık gücünü kanıtladı. Üstelik Fatih çok büyük bir hoca. Bir beyin. Gelecek sezon Avrupa'ya geleceğini sanıyorum. Yalnız seçimini iyi yapmalı."
       Toshack, daha sonra sözü Hakan Şükür'e getirdi:
       "Ben koyu bir Hakan Şükür hayranıyım. Bana Beşiktaş hocası olduğum sıralarda çok çektirdi. Onu asla unutamam."
       Sohbet bitiminde Toshack yine bizi kapıya kadar uğurladı. Son olarak da, "Fatih hocaya selam ve sevgiler. Kendisine başarılar diliyorum."