1.Lig Kütahya'daki olaylı maç

Kütahya'daki olaylı maç

13.12.2012 - 16:34 | Son Güncellenme:

TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Başkanı Koçyiğit; "Bu konuyu fazla uzatmadan nasıl birlik olacağımızı tartışarak bir noktaya gelmeliyiz" derken, Kütahyaspor Kulübü Başkanı Tekdemir; "Ayrımcılık yapanlara değil, iki camiayı birleştirmeye, kaynaştırmaya çalışanlara destek vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Kütahyadaki olaylı maç

TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Başkanı Oktay Semih Koçyiğit, Kütahya’da 9 Aralık’ta Adana Demirspor ile yaptıkları maç öncesi ve sonrasında kendi taraftarlarıyla Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Kütahyaspor taraftarları arasında yaşanan arbedeye ilişkin, ”Bu konuyu fazla uzatmadan nasıl birlik olacağımızı tartışarak bir noktaya gelmeliyiz” dedi.

Kütahyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Tekdemir, Koçyiğit’i, Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki kulüp tesislerinde ziyaret etti.

Koçyiğit, burada yaptığı konuşmada, Tekdemir’e, Kütahya ve ilçesi Tavşanlı’da yaşayan sporseverlerin birlikteliği sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Camiaların birlik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla bu tür ziyaret ve temasları önemsediklerini belirten Koçyiğit, ”Artık bir ve beraber olma zamanı geldi. Geçmişte şu oldu, bu oldu gibi ifadeleri bırakalım. Sporu kullanıp bu gücümüzü tek yürek olarak ifade etmeliyiz. Bu konuyu fazla uzatmadan nasıl birlik olacağımızı tartışarak bir noktaya gelmeliyiz. Hedefimiz, Spor Toto Süper Lig olsun” dedi.

Tekdemir de iki camia arasında geçmişteki yanlış tutum ve davranışlar sonucu görülen olumsuzlukları giderme zamanının geldiğini söyledi.

Koçyiğit ile Kütahya-Tavşanlı dostluğu, kardeşliği ve akrabalığının daha sıkı bir şekilde ortaya konulması için süreç başlattıklarını dile getiren Tekdemir, şöyle konuştu: ”Zamanında bazı kötü niyetli insanların, iki camia arasında bir husumet varmış gibi birtakım girişimlerde bulunması bizi çok derinden üzdü. Maalesef bu girişimler spora da yansıdı. TKİ Tavşanlı Linyitspor’un, karşılaşmalarını Dumlupınar Stadı’nda oynamaya başlamasıyla bu gerginlik zaman zaman bazı münferit hareketlerle ortaya konuldu. Biz iki kentin iki güzide ekibiyiz. İki kent birbirinden ayrılmaz bir parçadır. Biz biriz ve beraberiz. Bunun iradesini ortaya koymak üzere çalışmalıyız. Ayrımcılık yapanlara değil, iki camiayı birleştirmeye, kaynaştırmaya çalışanlara destek vermeliyiz.”

Tekdemir, gelecek hafta sonunda Dumlupınar Stadı’nda oynanacak TKİ Tavşanlı Linyitspor-Göztepe maçının, TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Kütahyaspor camiaları için bir milat olacağını anlatarak, kırmızı-siyahlı ekibin PTT 1. Lig’de sadece Tavşanlı’yı değil, Kütahya ilini temsil ettiğini sözlerine ekledi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Adana Demirspor arasında 9 Aralık’ta Dumlupınar Stadı’nda oynanan karşılaşma öncesi ve sonrasında, Kütahyasporlu taraftarlar ile TKİ Tavşanlı Linyitspor taraftarları arasında arbede çıkmış, taş ve torpiller atılması nedeniyle iki kişi yaralanmış ve bazı araçların camları kırılmıştı.

Ganalı futbolcular deneniyor

PTT 1. Lig’de, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Ankaragücü ile yabancı oyuncusu bulunmayan 3 takımdan biri olan TKİ Tavşanlı Linyitspor, ara transferde bu eksiğini gidermek için çalışma başlattı.

Kırmızı-siyahlı ekibin idari menajeri Abdullah Duran, yabancı oyuncu arayışı içinde olduklarını ve yetenekli yabancılara kapılarının açık olduğunu söyledi.

Ara transferde kadrolarını yabancı oyuncularla güçlendirmek için Gana’dan 17-20 yaşları arasındaki 5 oyuncuyu antrenmanlarda denemeye başladıklarını dile getiren Duran, ”Deneme süreci sonunda 3 oyuncuyu takımımıza kazandırmak istiyoruz. Bir süre daha çalışmalarını burada sürdürecekler. Son kararı teknik heyetimiz verecek” dedi.

(AA)