1.Lig Kutlu, Boluspor maçından umutlu

Kutlu, Boluspor maçından umutlu

30.10.2013 - 15:24 | Son Güncellenme:

PTT 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu hafta sonu karşılaşacakları Boluspor'un zor bir takım olduğunu ancak yapacakları antrenmanlar ve motivasyonla üstesinden gelebileceklerini söyledi.

Kutlu, Boluspor maçından umutlu

Hakan Kutlu, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında Boluspor'un çok tehlikeli bir takım olduğunu ifade ederek daha çok kapanıp kontraya çıkarak bozan bir takım olduğuna işaret etti. Kendilerinin de iyi oynamaya çalışan bir takım olduğunu anlatan Kutlu, "Aynı şekilde Denizlispor'da bozmaya çalışan gol bulursa maçı öyle bitirmeye çalışan bir takım. Ama Denizlispor bize iyi bir ders oldu. Oyuncularımda artık daha iyi motive olurlar. Daha iyi motive ederiz. Bu anlamda biz de taktik çalışmalarımızı daha iyi yapar maça daha iyi hazırlanırız. Zor bir takımdır. Ama yapacağımız antrenmanlarla inşallah maçın üstesinden geliriz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

TEPKİM BAŞKAN KAHRAMANLI VE YÖNETİMİNE DEĞİL ŞEHRİN İLERİ GELENLERİNE İDİ

Ne kadar vurgularsa vurgulasın kendisi ile yönetim arasında problem varmış gibi gösterilmeye çalışıldığından dert yanan Kutlu öyle bir algı oluşturulmaya çalışıldığını düşünmeye başladığını kaydetti. Daha öncesi açıklamalarında Başkan Ali Kahramanlı ve yönetim kurulundan bir kaç üyenin yoğun çabasının olduğunu, şehrin desteğinin olmadığından bahsettiğini anlatan Kutlu şöyle devam etti:

"Hala aynı fikirdeyim. Yaptığım açıklamaları maçtan sonra bugün olsa yine yaparım. Çünkü bir teknik direktörün görevi sadece takımı antrene etmek değil, oluşabilecek sorunları önceden görüp buna müdahale edebilmektir. Bu şehirde olup farklı yollar izleyenler de oldu. Ben bu yolu izledim.

Haberin Devamı

Futbolcularım, para alamadıkları zaman, 'Ne tepki verirseniz verin ben de arkanızdayım' deyip kulağımın üzerine yatıp olayları geriden de izleyebilirdim. Ancak ben bu yolu seçmeyip futbolcularımın işlerini yapmaları gerektiğini antrenmanlara çıkmaları gerektiğini ve bu konularla benim ilgileneceğimi, gerekli yerlerde gerekli mesajları, gerek kamuoyuna gerekse şehrin önde gelenlerine bu mesajı vereceğimi söyledim. Çünkü ben böyle bir teknik direktörüm. Herkesin alkışını almak zorunda da değilim. Kendi doğru bildiğimi yaptım ve yapmaya da devam edeceğim."

Tepkisinin Başkan Ali Kahramanlı ve yönetim kuruluna yönelik olmadığını tekrar tekrar söyleyen Kutlu, "Tam olarak şöyle demiştim. Şehrin önde gelenlerine teşekkür ediyorum bizlere kapılarını açıyorlar, bire bir ilgileniyorlar manevi destekleri her zaman arkamızda ancak bizim şu an maddi olarak desteğe ihtiyacımız var. Bu yanlış anlaşıldı." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yine söylüyorum manevi destekleri için teşekkür ediyorum ama bu kulübün bu zorlu ve uzun yolda maddi desteğe ihtiyacı var. Çünkü yarıştığımız takımlar, yönetim kurulları hariç şehrin önde gelenlerinden desteğini almış takımlar. Ben bu konuyu gündeme getirip belki şehirde bir hareketlilik getiririm diye düşünmüştüm. Sonucunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Elbette tepki alabilirim bazı kesimlerden ancak futbolcularımızın tek tek orda burda kamera karşısına geçip konuyu gündeme getirmesinden daha akılcı bir yöntemdi ben böyle düşündüm ve böyle uygun görüp yaptım."

Haberin Devamı

Yönetimle aramızda herhangi bir sıkıntının olmadığını bazı gazetelerde yer aldığı gibi kendi parası için böyle bir şeye kalkıştığı şeklindeki haberlerin kendisini üzdüğünü dile getiren Kutlu, şöyle konuştu:

"Ben göreve geldim geleli asla başkanımızla yaptığımız görüşmelerin hiçbirinde kendi alacağımla ilgili bir konuyu iğne ucu kadar dahi gündeme getirmedim. Bu konu hakkında hiç konuşmadık. Bizim öncelikli hedefimiz, futbolcularımızın huzurlu olduğu bir ortam oluşturup bu takımı şampiyonluğa ulaştırmak."

"İstifa ederim" şeklinde bir söz söylemediğini vurgulayan Kutlu, "Ben böyle keskin bir cümle kullanmadım. Futbolcularımızın mali açıdan olan sıkıntıları ilerleyen süreçte performanslarına yansırsa ki bu çok önemli o zaman kulüpten ayrılmamız kaçınılmaz olur demiştim bir önceki açıklamamda da ancak bu yanlış anlaşıldı. Performansa yansırsa ne demek? Demek ki takım 3-5 hafta yenilecek bu da performansa yansıyacak. Zaten başarısız olan bir takımın antrenörünün de değişmesi kadar normal bir şey yok."

Haberin Devamı

(CİHAN)