ING Basketbol Süper Ligi KUTLU: İLK ADIMI DOĞRU ATTIK

KUTLU: İLK ADIMI DOĞRU ATTIK

05.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Transferleri, yeni yapılanması, art arda aldığı önemli galibiyetler ile yeniden Türk Basketbolu’nda ilgi odağı haline gelen Türk Telekom’da Asbaşkan Şükrü Kutlu, önemli hedefleri olduğunu ve yola doğru adımlarla çıktıklarına inandığını söyledi

KUTLU: İLK ADIMI DOĞRU ATTIK

ÖZEL RÖPORTAJ: ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Yeni sezona yepyeni bir yapılanma ile başlayan, ancak bu kez hedeflerini sağlam temeller üzerine kuran ve Beko Basketbol Ligi’nde aldığı flaş galibiyetler ile gündeme oturan Türk Telekom’da yaşanan değişimi, yapılan çalışmaları ve hedeflenen başarıları Asbaşkan Şükrü Kutlu, MİLLİYET için anlattı...

* Açıkça söylemek gerekirse, Türk Telekom, istikrarsız bir kulüp olarak tanınıyor. Sık sık hedefler, kadro yapısı değişiyor. Ancak bu yıl oldukça güçlü bir kadro kuruldu. Bu düzen artık devam edecek mi?
Artık ‘İstikrarsız takım’ imajını da yıkmak istiyoruz. Bu sezona başlarken hedefimiz üç yıllık süreç içinde Euroleague’de ses getirecek bir takımın temellerini atmaktı. Bu yolda ilk adımı doğru attığımızı düşünüyorum. Şimdi bunun üzerine çıkacağımız katlar büyük bir önem arz ediyor. Doğru adımlar atmaya devam edersek yakın zamanda şampiyonluğu kucaklayacağımıza inanıyoruz.
* Yeni sezonda iyi kadro kadar farklı organizasyonlar da dikkat çekiyor. Maç içindeki organizasyonlar, reklam filminiz... Telekom yeni bir imaj mı edinecek?
Sadece iyi bir kadroyla başarının gelmeyeceğinin farkındaydık. Türk Telekom Basketbol Takımı’nın hak ettiği değere ulaşması için farkındalık yaratmak da hedeflerimiz arasındaydı. Bu yüzden takımımıza ‘Mavi Kaplanlar’ dedik ve yeni bir marş ile maskot yarattık. Oyuncularımızın oynadığı reklam filmi ile de taraftarımıza seslenmeye çalıştık. Bu çalışmalarla taraftar sayımızın artırmasını istiyoruz.
* Sizin için Türk Telekom basketbol takımının bu sezonki başarı kriteri nedir?
Yeni kurulan kadrolarda başarının bir anda gelmeyeceğinin farkındayız. Ancak kaliteli kadromuzla bu sezon ligi üst sıralarda tamamlayıp gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmek öncelikli hedefimiz.
* Türk Telekom, Galatasaray Liv Hospital ve Pınar Karşıyaka gibi ligin iddialı ekiplerini mağlup etmeyi başardı. Son dönemde takımdaki yükselişi neye bağlıyorsunuz?
Avrupa’nın en kaliteli liglerinden birinde mücadele ediyoruz. Biz de gerek sezon başında Türkiye Kupası’nda aldığımız Anadolu Efes galibiyetiyle, gerek de son dönemdeki Galatasaray ve Karşıyaka galibiyetleriyle kalitemizi gösterdik. Umut ediyorum ki play-off’ta da bütün rakiplerin çekineceği bir takım olacağız.

Haberin Devamı

‘Alt yapımız canlanacak’

Haberin Devamı

* Çok büyük bir spor kulübü olduğunuzu, farklı branşlarda ve illerde varlığınızı devam ettirdiğinizi biliyoruz. Böylesine yaygın bir oluşumda altyapının yeri ne olacaktır? Basketbolda altyapı çalışmalarınızı eskisi gibi canlandırma hedefiniz var mı?
Temel hedefimiz her zaman iç kaynaklarımıza destek vermek ve ülkemiz için, gurur duyacağımız oyuncular yetiştirmek. Bu bağlamda Türkiye’nin spor altyapısına verdiğimiz destek ile son 10 yıl içerisinde 30 bini aşkın sporcunun yetişmesine katkı sağladık. Tabii ki artık basketbolda da altyapı çalışmalarımıza çok daha fazla ağırlık veriyoruz. Ankara Ahlatlıbel ve İstanbul Yeşilköy’de 2 yeni altyapı tesisi açtık.

‘Ankara’dan vazgeçmeyiz’

* Her sezon başında Türk Telekom’un bir İstanbul takımıyla birleşeceği de konuşuluyor. Türk Telekom, Ankara’da böylesine önemli bir misyon edinmişken, bundan vazgeçer mi?
Türk Telekom’un bir İstanbul takımıyla birleşeceği şeklinde çıkan haberler tamamen bizden bağımsız. Tüm ülkeyi kucaklayan bir kurumun takımı olmakla birlikte Ankara’yı çok seviyoruz. Ankara’dan vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok.