Futbol Kweuke bitti demeden bitmez!

Kweuke bitti demeden bitmez!

23.11.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 12 haftasında uzatma dakikalarında 30 gol atıldı. Uzatma bölümlerinde 4 gol kaydeden Çaykur Rizespor'un Kamerunlu oyuncusu Kweuke, en golcü isim olarak ön plana çıktı.

Kweuke bitti demeden bitmez

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 12 haftasında uzatma dakikalarında atılan goller dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Ligde Galatasaray, son iki haftada uzatma bölümünde yediği gollerle yıkılırken, lider Beşiktaş ise son dakikalarda attığı gollerle zirvede kalmayı başardı. Süper Lig'in geride kalan 12 haftasında takımlar, 27 maçta 90. dakikalarından sonra toplam 30 kez fileleri havalandırdı. Sezon başından bu yana yapılan 38 müsabakanın 80 ile 89. dakikaları arasında 41 gol atıldı.

Uzatmaların en golcüsü Kweuke

Çaykur Rizespor'un Kamerunlu golcüsü Leonard Kweuke, attığı 4 golle, uzatma dakikalarının en golcü ismi olarak dikkati çekti. Bu oyuncuyu, ikişer golle Beşiktaş'tan Kerim Frei ile Oğuzhan Özyakup, Antalyaspor'dan Samuel Eto'o ve Osmanlıspor'dan Papa Alioune Ndiaye takip etti. Ayrıca 18 farklı futbolcu da birer kez 90. dakikadan sonra fileleri havalandırmayı başardı.

Haberin Devamı

Uzatmalarda en çok golü Çaykur Rizespor attı

Uzatmaların en golcü takımı 5 gol bulan Çaykur Rizespor oldu. Karadeniz ekibini dörder golle Beşiktaş, ve Antalyaspor takip etti. Galatasaray, Trabzonspor, Kayserispor, Osmanlıspor ve Medipol Başakşehir uzatma dakikalarında ikişer kez gol sevinci yaşarken, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Bursaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor ve Medicana Sivasspor takımları ise 90. dakikadan sonra birer kez skoru değiştirdi.

Mersin İdmanyurdu uzatmalarda yıkıldı

Ligde sıkıntılı zamanlar geçiren Mersin İdmanyurdu, uzatmalarda en çok gol yiyen ekip olarak dikkati çekti. Kalesinde 5 gol gören Mersin İdmanyurdu'nu dörder golle Gençlerbirliği ve Bursaspor, üçer golle Galatasaray, Eskişehirspor ile Osmanlıspor takip etti. Bu takımların ardından Gaziantespor, Antalyaspor ve Kasımpaşa ikişer, Torku Konyaspor ile Medicana Sivasspor ise uzatma bölümünde birer gol yedi.