İspanya La Liga La Liga’dan ABD açılımı

La Liga’dan ABD açılımı

12.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

La Liga’nın bazı maçları bundan böyle ABD’de oynanacak. Okyanus aştıracak dev projenin ilk ayağında Girona ile Barcelona takımları, 26 Ocak gecesi Miami’deki Hard Rock Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek

La Liga’dan ABD açılımı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

İngiltere Premier Ligi ile birlikte dünyanın önde gelen iki futbol liginden biri olarak kabul edilen İspanya La Liga, futbol dünyasında devrim yapmaya hazırlanıyor. Buna göre ligin bazı maçları bundan böyle ülke dışında oynanacak.

La Liga yönetimi ile İspanya Futbol Federasyonu arasında konuyla ilgili özel bir toplantı gerçekleştirildi. Federasyon konuyla ilgili hazırlıkların henüz tamamlanmadığı ve bilgi eksikliği bulunduğu gibi kaygılarla çekince koysa da, tarafların genel konu başlıklarında anlaştıkları bildirildi.

La Liga’da sezonun bazı maçlarının Amerika Birleşik Devletleri’nde oynanması kararı alındı. Üstelik ilk maçın hangisi olacağı, hangi kentte ve hangi tarihte oynanacağı gibi detaylar da belirlendi. La Liga’nın 21. haftasındaki Girona-Barcelona karşılaşmasının, ABD’nin Miami kentinde oynanmasını kararlaştırdı. Amerikan futbolu maçlarına ev sahipliği yapan 80 bin kişilik Hard Rock Stadyumu, 26 Ocak’ta TSİ 22.45’te başlayacak buluşmanın adresi olarak belirlendi. Yaşanan gelişmelerin ardından La Liga yönetiminin yanı sıra Barcelona ve Girona kulüpleri, ABD’de maç yapmalarına izin verilmesi için İspanya Futbol Federasyonu’na resmen başvurdu.

Haberin Devamı

İspanya Futbol Federasyonu’nun çekincelerini ortadan kaldırmak için kulüplere ve futbolculara bu konuda zorlamada bulunulmayacağı ve rıza sağlanacağı taahhüt edildi. Hiç bir takım bir başka kıtada maç oynamaya zorlanmayacak, ABD’ye gitmek herkes için cazip hale getirilerek gönüllülük esası getirilecek.

15 yıllık anlaşma ürünü
La Liga’nın ortaya koyduğu yeni proje aslında kendisiyle anlaşma yapılan özel bir şirketin projesi. Çünkü La Liga, marketing hizmetleri için özel bir firmayla 15 yıllığına anlaştı. Ligin marka değerini yükseltmek, tanınırlığını artırmak, yeni pazarlara açılmak ve kulüplerin global taraftar sayısını çoğaltmak gibi hedefler doğrultusunda ligi Amerika’ya taşıma kararı alındı. İspanya Futbol Federasyonu dışında, Avrupa Amerika’da futbolu yöneten konfederasyonlardan da gerekli izinlerin alınmasının ardından, proje resmiyete kavuşacak.