Galatasaray Latovlevici'yi Sırp sanıp kadroya almamış

Latovlevici'yi Sırp sanıp kadroya almamış

01.11.2017 - 15:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Rumen futbolcusu Iasmin Latovlevici ile ilgili ilginç bir gerçek gün yüzüne çıktı. Deneyimli futbolcunun, Romanya Milli Takımı'nın başına Christoph Daum geçtikten sonra neden kadroya çağrılmadığı belli oldu.

Latovleviciyi Sırp sanıp kadroya almamış

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor gibi takımları çalıştıran deneyimli teknik adamın, oyuncuyu isminden dolayı Sırp zannettiği, Rumen olduğunu sonradan fark ettiği ortaya çıktı. Romanya Milli Takımı yardımcı antrenörü Valeriu Rachita, "Latovlevici'nin Rumen olduğunu Daum bilmiyordu. İsminden dolayı kendisinin Sırp olduğunu düşünüyordu" dedi.

Romanya Milli Takımı'nda Daum'un yardımcılığını yapan bir başka antrenör de konuyla ilgili benzer açıklamalarda bulunarak olayı doğruladı. Ionut Badea, "Daum benden oyuncu havuzumuzla ilgili bir liste istedi. Latovlevici'yi gördükten sonra bana sordu ve ben de kendisine bizim oyuncumuz olduğunu söyledim" diye konuştu.

Christoph Daum, göreve geldiği 2016 Temmuzu'ndan sonraki ilk maç için Latovlevici'yi kadroya almamıştı. Eylül ayındaki Dünya Kupası elemesi olan Karadağ maçında davet almayan Rumen futbolcu, sonrasında ise Daum tarafından milli takıma çağrılmaya başlamış, ardından Karabükspor'dan Galatasaray'a transfer olmuştu. Latovlevici milli takım formasını toplam 13 maçta giydi.

Haberin Devamı

Yazarlar