Galatasaray Lazio-Galatasaray maçına Rus hakem

Lazio-Galatasaray maçına Rus hakem

23.02.2016 - 13:28 | Son Güncellenme:

UEFA, Galatasaray'ın Lazio ile oynayacağı rövanş maçına Rus hakem Vladislav Bezborodov'u atadı. Türkiye-Rusya ilişkilerinin gergin olduğu bu dönemdeki atama şaşkınlık yarattı. Eski FIFA Kokartlı Rus hakem Nikolai Levnikov da maçın hakemi Vladislav Bezborodov'u değerlendirirken; Mustafa Denizli İtalya yolculuğu öncesi konu hakkında açıklamalar yaptı.

Lazio-Galatasaray maçına Rus hakem

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İtalyan Lazio ile Galatasaray arasında oynanacak rövanş maçını, Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov yönetecek.

Haberin Devamı

25 Şubat Perşembe günü Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Lazio-Galatasaray maçında Bezborodov'ün yardımcılıklarını ise Nikolai Golubev ve Maksim Gavrilin yapacak.

Müsabakada dördüncü hakem Valeri Danchenko, ilave yardımcı hakemler ise Aleksei Eskov ve Igor Fedotov olacak.

LEVNİKOV: POLİTİK DURUM BASKI YARATMAZ

Eski FIFA Kokartlı Rus hakem Nikolai Levnikov, Lazio-Galatasaray maçının hakemi Vladislav Bezborodov'u değerlendirdi.

UEFA'nın her şeyi hesaplayarak hareket ettiğini söyleyen Levnikov, "Bezborodov objektif kararlar verecektir. O profesyonel biri. Politik durumlar onun üzerinde asla baskı yaratmayacak. O deneyimli bir hakem ve UEFA ona güveniyor." dedi.

Beborodorv, bu sezon 4 UEFA Avrupa Ligi maçında görev aldı. Bu maçlarda 11 sarı kart gösterirken, kırmızı kartına hiç başvurmadı. (Sporx)

Haberin Devamı

Denizli: Bunu hakeme sormak lazım

Yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, zorluk derecesi yüksek bir maça çıkacaklarını ve başarılı bir skor elde edeceklerini söyledi. Bir basın mensubunun 'Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin hatırlatılması' ve Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov'un Galatasaray maçına atanması sıkıntı oluşturabilir mi? sorusu üzerine Mustafa Denizli, "Onu bilemem bunu hakeme sormak lazım, hocada sıkıntı olur mu bilmem ama bizde olmaz" cevabını verdi.