Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Melo ve Chedjou'nun yokluğunda Yasin ile Semih'e 11'de görev veren Hamza Hamzaoğlu, Gaziantep maçının etkisiz ismi Umut'un yerine de formsuz Bruma'ya şans tanıdı. Sarı-kırmızılı 11 futbolcudan 7'sinin ofansif ağırlıkta olması, kağıt üstünde Hamza hocanın eski takımına karşı golü erken bulma planları yaptığını gösteriyordu... Ancak bu planın, çabuk düşünüp çok iyi uzun top atan Bilal liderliğindeki Akhisar'a ciddi kontratak fırsatları verebileceği de ortadaydı ve Güray 17. dakikada karşı karşıya pozisyonda Muslera'ya takıldı...

Bu sert uyarının ardından Zokora'nın ikinci kez kaçırdığı Sneijder kaleyi yokladı, Burak da fırsatçılığını konuşturarak, Oğuz'a cezayı kesti. Akhisar neye uğradığını anlamadan Emre'nin nefis asistinde Burak farkı ikiye yükseltti. Roberto Carlos, Başakşehir'den devre arasında aldıkları Orhan Taşdelen'i her iki golde yaptığı hatalar nedeniyle İsmail'le değiştirdi ancak Galatasaray'ın baskısı devam etti. Ofansif kadronun iki farka rağmen ilk yarı sonuna kadar üçüncü gol için büyük bir iştahla hücum etmesi ise son derece dikkat çekiciydi.

Akhisar ikinci devrenin başında biraz kıpırdanınca Galatasaray da frene basarak, tempoyu düşürdü. Sneijder'in özellikle 45-60 arasında Telles'e yaptığı yardımlar, Ahmet Cebe ve Bruno'nun hücum girişimlerine set çekti. Roberto Carlos hücumda tıkanıp, uzak şuta mahkum olmaları üzerine Zokora ile Vaz Te'yi değiştirdi. Portekizli 67'de yakaladığı net fırsatı gole çevirse Akhisar maça tutunma şansını yakalayabilirdi.

Galatasaray ikinci yarıda üçüncü golü değil tamamen skoru korumayı düşününce Roberto Carlos, Mehmet Akyüz'ü de sahaya sürdü. Ancak Lualua'nın yaptığı top kayıpları ve Selçuk İnan'ın savunmasına verdiği ciddi destek, Akhisar'ın baskı oluşturmasını engelleyen en önemli faktörler olarak göze çarptı.

Galatasaray, Melo ve Chedjou'dan yoksun olmasına karşın ilk yarıda 25 dakika iyi futbol oynayarak çok kritik bir maçı kazandı. Bizim ligimizde bir büyük takımın sahasında veya deplasmanda galip gelmesi için bu süre genelde yeterli oluyor zaten.

Gekas'sız Akhisar'ın ceza sahası içine sadece 2-3 kez girerek Galatasaray'dan puan alması çok ama çok zordu. Muslera başta olmak üzere sarı-kırmızılı savunmacılar basit bireysel hata yapmayınca üç puan daha fazla hak edenin oldu.