Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasına temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe’nin, Avrupa’da elde ettikleri çok değerli galibiyetlerin moraliyle başladık.
Önce nefesleri kesen Beşiktaş-Bursaspor maçını izledik, ardından Trabzonspor’un, Akhisar Gençlik karşısında aldığı kritik galibiyete tanık olduk. Sivasspor, ligin en formda ekiplerinden Eskişehir’i tek golle yenerek kendine gelirken, eşitlikle kapanan Kasımpaşa-Medical Park Antalyaspor mücadelesinde konuk ekibin 5 haftalık galibiyet serisi sona erdi.
Karabükspor, Mesut Bakkal’la ilk maçında İstanbul Büyükşehir’e şans tanımadı, Gençlerbirliği de Şanlıurfa’da oynanan maçta Gaziantepspor’u bileğinin hakkıyla mağlup etti. Cluj yorgunu Galatasaray, Mersin İdmanyurdu deplasmanında 1 puanla yetindi, Fenerbahçe ise bu sezon ilk kez tüm taraftarıyla buluştuğu maçta Orduspor’u dize getirdi. Kayserispor da, Yılmaz Vural’la yükselişe geçen Sanica Boru Elazığspor’u deplasmanda farklı yenerek gücünü gösterdi.
Haftaya damgasını vuran oyuncular, Adrian Mierzejewski ile Sezer Öztürk oldu...
Trabzonspor formasını bu sezon ilk kez Antalyaspor deplasmanında giyen Adrian hem attığı golle hem de yetenekleriyle alkış toplamıştı. Polonyalı yıldız, Akhisar maçında ise tam anlamıyla patlama yaptı. Birbirinden güzel 2 gol atan Adrian, teknik adamların yedek kulübelerine daha fazla bakmaları gerektiğini ispatladı. Polonyalı geride kalan haftalarda daha çok çalışıp, daha fazla şans bulabilse bordo-mavili takım belki de 16 puandan çok daha fazlasını toplardı.
Fenerbahçe’nin, Orduspor’u yendiği karşılaşma ise Sezer Öztürk’ün yeniden doğduğu maçtı. Sakatlığı düzelmesine rağmen sezon başında UEFA’ya gönderilen 25 kişilik listede adı olmayan Sezer, Orduspor maçına kadar resmi maçlarda sadece 26 dakika şans bulabilmişti. Hiçbir olumsuzluğa takılmadan geleceğe bakan yıldız futbolcu, 76’da oyuna girerken hocası Aykut Kocaman’ı can kulağıyla dinledi, sahaya çıkıp klasını gösterdi. Attığı şık golün galibiyeti getirmesi de adeta ilahi bir hediyeydi.

Riskler azaltılmalı
Şenol Güneş’in, Fatih Terim ve Samet Aybaba ile birlikte bu ligin en iyi eğitmeni olduğunu düşünüyoruz. Gelecek haftalarda Adrian’ın yanı sıra Alanzinho ve genç golcü Emre Güral’a daha fazla görev vererek, yedek kulübesinin potansiyelini artıracağına inanıyoruz.
Gençleri çok seven, ancak yeterince şans tanımayan Aykut Kocaman’ın da alternatif oyuncuların performansını yükseltmek için Sezer Öztürk gibi Semih Şentürk, Salih Uçan, Orhan Şam, Özgür Çek ve Recep Niyaz’a da görev vermesi gerektiğini düşünüyoruz.
Mehmet Topal, Meireles, Egemen ve Yobo’nun sakatlığı sırasında yaşanan ciddi sıkıntıların tekrarlanmaması için yedekler mutlaka ama mutlaka takımın içine dahil edilmedi. Çünkü artık Fenerbahçe’ye gönül verenler; Sow, Mehmet Topal, Meireles ve Yobo’nun yeniden sakatlanmalarını düşünmek bile istemiyorlar...

Haberin Devamı

11. HAFTANIN PANORAMASI

Haberin Devamı

TAKIM

KAYSERİSPOR

Robert Prosinecki ile ilk maçında Büyükşehir’e, ikinci sınavında Galatasaray’a kaybeden Kayserispor, 3-0’lık Karabükspor galibiyetinin tesadüf olmadığını Elazığ’da kanıtladı. Sarı-kırmızılı takım baştan sona üstün oynadığı maçın 2. yarısında gol şov yaparak kazandı.

Haberin Devamı

ADRİAN VE  SEZER  ARTIK DERS OLSUN

ADRİAN

TRABZONSPOR

Trabzonspor formasını 47. kez giydiği Antalya deplasmanında ilk golünü atan Adrian, Akhisar karşısında yine 11’de sahaya çıkarken performansını ikiye katladı. İki şık golle galibiyete imzasını atan Polonyalı, “Devre arası yolcu” iddialarını da yalanladı.

HOCA

MESUT??BAKKAL

KARABÜKSPOR

Michael Skibbe’nin yerine göreve getirilen Mesut Bakkal, Büyükşehir karşısındaki ilk sınavında tam puan aldı. Sakatların takıma dönmesiyle bol alternatifli bir kadroya kavuşan tecrübeli hoca, ikinci yarıda Shelton ve Lualua kartlarını açtı, 3 puanın gelmesinde önemli rol oynadı.

HAKEM

HALİS?ÖZKAHYA

FENERBAHÇE-ORDUSPOR

Hakemlerin ciddi hatalar yaptığı 11. haftada performansıyla takdir topladı. Ne ev sahibini ne misafir ekibi kolladı, çok koşarak iyi pozisyon aldı, yorumlarını da doğru yaptı.
Şükrü Saracoğlu’ndaki maçtan sonra ondan şikayetçi olan tek bir ses çıkmadı.

ADRİAN VE  SEZER  ARTIK DERS OLSUN

ADRİAN VE  SEZER  ARTIK DERS OLSUN