Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçlarında bol gol ilk seçenek olarak düşünülmeli. Özellikle Porto-Sevilla ve D.Kiev-Beşiktaş karşılaşmalarında ağlar en az üç kez havalanacaktır...

519 Porto-Sevilla Üst
İspanya deplasmanından 2-1’lik galibiyetle dönerek rövanş için büyük bir avantaj sağlayan Porto, taraftarı karşısında da bu skoru koruyarak kupada yoluna devam etmek istiyor. Sevilla ise bu sezon bir türlü istediği çıkışı yakalayamadı. Ligde 7. sırada bulunan konuk ekip, Porto karşısında da Avrupa Ligi’ne veda etmemek için ilk dakikadan itibaren golü düşünecektir. Sevilla ayrıca son lig maçında formda golcüsü Kanoute’yi dinlendirme fırsatı buldu. Güçleri birbirine denk iki takımın rövanş karşılaşması sürprize çok açık bu yüzden ilk seçenek olarak 2,5 gol üstü düşünülmeli.

Haberin Devamı

527 Marsilya-Man.Utd. Alt
İngiltere Premier Ligi’nde fırtına gibi esen Manchester United, Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Marsilya deplasmanından avantajlı bir skorla dönmek için sahaya çıkıyor. Konuk ekibin formda golcüsü Berbatov ligde 23 maçta 19 kez ağları havalandırırken, Avrupa’daki suskunluğunu da bu karşılaşmada bozmak istiyor. Fransa temsilcisi Marsilya ise ligdeki zirve mücadelesinin yanında artık Devler Ligi’nde de başarı istiyor. Kırmızı Şeytanlar karşısında tek amaçları kapanarak kaybetmemek olacaktır. Bu yüzden karşılaşmanın kısır geçeceğini düşünüyorum.

556 D.Kiev-Beşiktaş Üst
İnönü Stadı’nda 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup olarak tur şansını zora sokan Beşiktaş, ayrıca hafta sonu ligde ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgi ile moralsizleşti. Quaresma’nın cezalı olması Kartal’ın hücum gücünü azaltacaktır. Ancak her şeye rağmen kaybedecek bir şeyi olmayan siyah-beyazlılar ilk dakikadan itibaren gol için yeklenecektir. Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ise sahaya ilk karşılaşmada aldığı farklı galibiyetin morali ve güveni ile çıkacaktır. Rövanşta da ilk seçenek olarak bol gol tercih edilmeli.