Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

151 Livorno-Piacenza 1
Serie B’de son üç haftaya girilirken Livorno’nun tek amacı bitime kadar play-off grubu için mücadelesini sürdürmek. İki maçlık bir galibiyet serisi yakalayan ev sahibi, Piacenza karşısına bunun morali ile çıkacak. Konuk ekip ise alt sıralara yaklaştı ve kredisi çoktan bitti. Bütün bir sezonun mücadelesini çöpe atmak istemeyen Livorno ilk maçta deplasmanda mağlup ettiği rakibine rövanşta da puan kaptırmaz.

167 Hamburg-M’Gladbach 2
Bundesliga’da sezon bu hafta bitiyor. Hamburg altı haftadır üç puanı bir arada göremedi. Müthiş bir ligde kalma savaşı veren Mönchengladbach ise son haftalarda gaza bastı ve 3 maçlık galibiyet serisi ile bir anda dipten kurtulma şansı yakaladı. Ev sahibi Avrupa için, konuk ekip ise 2. Lig’e gerilememek için sahaya çıkıyor. İki takım için de hayati önem taşıyan bu karşılaşmada M’Gladbach’ın haftanın sürprizini yaparak zorlu deplasmandan üç puanı çıkaracağını düşünüyorum.

246 Bochum-Duisburg üst
Bundesliga 2’yi büyük ölçüde bitiren Bochum, 1. Lig’den play-off oynayacağı takımı beklemeye başladı. Duisburg’un da bu müsabakadan alacağı puan ya da puanlar bir işe yaramayacak. İki takımın da tek amacı prestij. Bu yüzden çok rahat olacaklardır. Müsabakada 2,5 gol barajının aşılacağını düşünüyorum.

264 Ajax-Twente 1
Hollanda Ligi’nde şampiyonluk düğümü son hafta çözülüyor. Geçtiğimiz sezon da son haftaya Twente lider, Ajax ise 2. sırada girmişti. İki takım için de hayati bir maç. Çünkü ev sahibi kazanırsa mutlu sona ulaşacak. Konuk ekibe ise sezonu zirvede bitirmek için bir puan yetiyor. Evinde sadece bir kez kaybeden Ajax’ın, hafta içi kupayı kaptırdığı rakibine karşı aynı hatayı yapacağına inanmıyorum. Ev sahibi taraftar avantajını çok iyi kullanır ve kazanarak bu sezonu birinci sırada bitirir.