Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Karabük’ten 3 puanla dönen Galatasaray’da; Dany, Amrabat ve Sabri’nin cezaları bitti ama bu kez de Semih sarı kart barajını aştığı için yok. Büyükşehir’i yenerek rahat bir nefes alan Elazığ, TT Arena’da sürprize imza atmak isteyecektir. Kritik randevuda gol barajı aşılacaktır.

Kümede kalmak için büyük çaba harcayan Karabük, ligde tutunma umudunu yitiren Mersin’i devirmek zorunda. Mavi-kırmızılı takımda Deumi ve Birol sarı kart cezalısı, Shelton’un sakatlığı da sürüyor. Ligde kalmak için en kritik sınava çıkacak olan Karabük’ün hata yapmasını beklemiyorum.

Haberin Devamı

Gekas’ın golleriyle Trabzonspor’dan sonra Kasımpaşa’yı da mağlup eden Akhisar alkış toplarken puanını 32’ye çıkartarak ligde kalmak için büyük bir fırsat yakaladı. Akhisar’ın takım savunmasını ön plana çıkartıp, sıkıntılı bir dönemden geçen Beşiktaş’ı frenlemesi sürpriz olmayacaktır.

Elazığ’ın ardından Gaziantep’i yenen Kayseri, Avrupa kupalarına katılma yolunda ciddi biçimde umutlandı. Sarı-kırmızılı takımda, Mouche ve Bobo’nun yüksek formu devam ediyor. Kupa yorgunu Sivas’ta ise Erman Kılıç ve Ziya cezalı. Kayseri zorlu maçta galibiyete bir hayli yakın görünüyor.

Son 8 maçta 1 kez kaybeden G.Birliği hem formda hem de moralli. Başkent ekibi, Kadıköy’de 4-1 yenildiği Fenerbahçe’den rövanşı alıp Avrupa kupasına katılma şansını sürdürmek istiyor ama işi kolay değil. Fenerbahçe’nin bu maç için 7 asını kupada riske etmemesi üst ihtimalini öne çıkarıyor.

Avrupa kupası hedefinden uzaklaşan Antalyaspor, stresten uzak çok rahat bir maça çıkacak. Pinto’nun toparlanmasıyla istediği sonuçları elde etmeye başlayan Bursaspor ise kazanmak için varını yoğunu ortaya koyacaktır. İki takımın da ofansif futbolu tercih etmesi bu maçı da üste taşır.