Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Feyenoord'u 2-1; Mersin, Bursa ve Balıkesir'i aynı skorla 1-0 yenen Beşiktaş, Tottenham'la 1-1 berabere kaldı, tek yenilgisini ise Arsenal (1-0) karşısında aldı. Siyah-beyazlı takımın bu sezonki deplasman karnesi böyle... 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilginin yer aldığı parlak bir karne.

Başta Bilic olmak üzere kimsenin sevmediği Olimpiyat Stadı'nın bozuk zemininde oynanan 5 maçta ise sadece 1 galibiyet var, 4 maç da "ahlar, vahlar" arasında berabere bitti.

Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nı hem güzel zemini hem modern yapısı hem de en az İstanbul'daki kadar taraftarının tribüne gelecek olması nedeniyle seçti, çok da iyi yaptı. Zeminiyle deplasman, tribünüyle iç saha sayılır, bundan iyisi ancak gelecek sezon Vodafone Arena'da olur!

Haberin Devamı

Bilic, milli takımdan yorgun dönen Pedro Franco'yu yedeğe çekerken, Cicinho-Burhan tehdidi nedeniyle sol bekte tatlı-sert Motta'yı tercih etti. Demba Ba'nın arkasında ise sürpriz biçimde Kerim'i görevlendirdi. Bilic'in, sakat Sosa ve yedek soyunan Oğuzhan'ın yokluğunda 4-2-3-1 dizilişini bozmaması dikkat çekti ve doğruydu.

Beşiktaş ilk yarı boyunca Motta ve Olcay'la sol kanadını çok etkili kullandı fakat sağ kanat yine çalışmadı. Serdar Kurtuluş ile Gökhan Töre arasındaki uyumsuzluk siyah-beyazlı takımın en ciddi sıkıntısı olarak göze çarptı. Problemi fark eden Bilic de ilk yarım saat dolarken Töre'yi, Demba Ba'nın arkasına çekip, Kerim'i sağ kanada yolladı. Böylece hem sağ kanadını çalıştırmayı hem de Demba Ba'yı daha iyi beslemeyi düşündü.

Aatıf'ın yokluğuna hiç alışkın olmayan Sivasspor ilk yarıda hücum etmekte bir hayli zorlansa da Burhan ve Utaka ile iki kez gole yaklaştı. Golü atmak ise ligin belki de en tehlikeli stoperi Da Costa'ya kısmet oldu. Portekizli bu sezon ikinci, Sivas formasıyla sekizinci golünü Beşiktaş'a atarak tüm hesapları bozdu.

Bilic'in ikinci yarıya Kerim Frei-Cenk Tosun değişikliğiyle başlayarak 4-4-2'ye dönmesini bekleyenler yanıldı. Ertuğrul devrenin başında iki şık kurtarış yaparak Beşiktaş'a beraberlik şansı vermeyince Bilic ilk hamlesini 56'da yaptı ve milli maçta sağ omzu çıkan Oğuzhan'ı sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Oğuzhan oyuna girdikten sonra siyah-beyazlı takıma adeta sihirli bir değnek değdi! Sivasspor kalesinde 10 dakikalık müthiş bir baskı kuran Beşiktaş, Demba Ba ile 10 dakika içinde bulduğu 2 golle öne geçti. Demba Ba ikinci golünden önce sağ kolunu kural dışı biçimde kenara doğru açarak topu önüne indirdi. İki metre mesafedeki 5. hakem Alper Ulusoy'un bu çok net elle oynamayı atlamaması gerekirdi. Sivas'ın, Roberto Carlos'un orta alanı güçlendirmek için sahaya sürdüğü Hakan Arslan'la bulduğu beraberlik golü ise sayısal anlamda adaletin tecelli etmesi gibiydi.

Beşiktaş bu golden sonra bir kez daha Sivas kalesini abluka altına aldı. Olcay, Demba Ba'nın müthiş topuk pasını asiste çevirerek topu 90'a astı, Bilic ve tribünleri rahatlattı.

Evet, bu sezon Beşiktaş'ı yenmek hatta puan almak bile hiç kolay değil. Sivas takımı iyi mücadele etmesine, iki gol atmasına rağmen sahadan eli boş ayrıldı. İyi zemin bulunca doğal olarak güzel futbol oynayan Beşiktaş, 4. yıldız hesapları yapan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye çok net bir mesaj daha yolladı...