Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Süper Lig’e doğrudan yükselmek isteyen Bucaspor, ligde kalmayı garantileyen Erciyes’i mağlup edecektir. Bremen-Hamburg maçında ise 2,5 gol barajı aşılır...

161 W.Bremen-Hamburg Üst
Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Werder Bremen her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi için mücadelesini sürdürüyor. Ev sahibi son haftada Leverkusen tehdidi altında ve sahadan üç puanla ayrılarak Devler Ligi’nde gelecek sezon sahne almak istiyor. Hamburg ise rüya bir ilk devrenin ardından ligin ikinci yarısında tepetaklak oldu. Konuk ekibin bu maçı kazansa bile hiçbir amacı yok. Prestij için sahadalar ve Bremen’e bir sürpriz yapmaları zor. Gollü bir maç bizleri bekliyor.

211 Buca-Erciyes 1
Ligin ikinci yarısında çok sürpriz puanlar kaybeden Bucaspor, son haftada Adanaspor ile puanların eşitlenmesine engel olamadı. Bu maçı kazanmak zorundalar. Üç puanı almaları halinde ikili averajda Adanaspor’a karşı üstünler. Erciyesspor ise ligde kalmayı garantiledi ve bu karşılaşmaya prestij için çıkıyor. Ev sahibi haftanın favorileri arasında.

220 Auxerre-Lens 1
Kulağı Lille-Marsilya maçında olacak olan Auxerre, bu maçı kazanması ve Lille’in puan kaybetmesi durumunda ikinci sıraya yerleşerek Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gitme şansını elde etmek istiyor. Ligde kalmayı büyük ölçüde garantileyen Lens ise yavaş yavaş gelecek sezonun planlarını yapmaya başladı. Üç puana daha çok ihtiyacı olan Auxerre sahadan galibiyetle ayrılacaktır.

234 Sevilla-Barcelona Üst
İspanya Ligi’nde bitime iki hafta kala ligin en golcü takımlarından Sevilla ve Barcelona karşı karşıya geliyor. Sevilla Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gitmek için Barcelona ise Real Madrid ile girdiği zirve yarışında geriye düşmemek için kazanmak zorunda. Sezonun ilk maçını Barça 4-0 gibi farklı bir skorla kazanmıştı. Bu kez de 2,5 gol barajı aşılacaktır.