Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Premier Lig’e çıkma mücadelesi veren Nottingham ve Newcastle zorlu deplasmanlara gidiyor. Bu iki maçta 2,5 gol barajı aşılmaz. Bayern-Fürth maçında ise üst ilk tercih

509 Portsmouth-Sunderland Alt
Premier Lig’de dibe demirleyen Portsmouth, 11 maçtır galibiyet yüzü görmeyen Sunderland’i konuk ediyor. İki takımın tek ortak özelliği artık puan kaybına tahammülleri yok. Çünkü alınacak bir mağlubiyetin gelecek haftalarda telafisi olmayabilir. Ayrıca bu sezon ev sahibinin 15, konuk ekibin ise 13 karşılaşmasında en fazla iki gol oldu. Çıkış arayan ekiplerin karşılaşması büyük bir mücadeleye sahne olacaktır. Bu yüzden 2,5 gol barajı aşılmaz.
512 Coventry-Nottingham Alt
Championship’te ilk iki mücadelesi veren Nottingham, orta sıralardaki yerini korumak isteyen Coventry deplasmanına gidiyor. Konuk ekip iç sahada kolay teslim olmasa da özellikle gol yollarında sıkıntı yaşıyor. Coventry’nin ise tek amacı formda rakibi karşısında defans yaparak en azından bir puan almak olacaktır. Sezonun ilk maçını Nottingham 2-0 kazanmıştı. Bu kez sürpriz bir sonuç çıkabilir. Bu yüzden az gol ilk seçenek olarak düşünülmeli.
513 Derby-Newcastle Alt
Düşme hattına kadar gerilemek istemeyen Derby, son 4 maçından iki galibiyet, bir de beraberlik almayı başardı. Moral depolayan ev sahibinin özellikle müsabakalarında az gol dikkat çekiyor. Lider Newcastle ise deplasmanda inişli-çıkışlı bir grafik çiziyor. Konuk ekibin rakip sahadaki en büyük eksiği de ileri uçtaki etkisizliği. Bu yüzden Derby karşısında Newcastle’ı favori göstermek zor. Bu yüzden önce az gol.
518 W.Bromwich-Scunthorpe 1
Ligin en çok gol atan takımı West Bromwich, Newcastle’dan liderlik koltuğunu almak için var gücü ile savaşıyor. Ev sahibi son maçında zorlanmasına rağmen Plymouth deplasmanından 1-0’lık galibiyetle dönmeyi başarmıştı. Alt sıralara doğru sürüklenen Scunthorpe ise deplasmanda etkili bir performans ortaya koyamıyor. Bromwich, moralsiz rakibi karşısında üç puanı alarak çıkışını sürdürecektir.
556 B.Münih-G.Fürth Üst
Bayenh Münih, kupada da ligde de tam gaz ilerliyor. Leverkusen’in hafta sonu puan kaybetmesiyle, zirveye iyice yaklaştılar ve moral buldular. İkinci ligde mücadele eden Fürth ise bir önceki turda Stuttgart’ı eleyerek büyük bir sürprize imza attılar. Fakat aynı sonucu bu kez almaları çok zor. Bayern favori fakat. Verilecek düşük oran düşünüldüğünde en garanti seçenek 2,5 gol üstü.


Championship karışık