Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Chievo sürprizi

102 G.Fürth-Aachen 1
İç sahada topladığı 30 puanla taraftarı karşısında en çok puan takım olma unvanını elinde bulunduruyor. Puan kaybederek takipçileri Frankfurt ve Poderborn’a geçilmek istemeyen ev sahibi, son olarak Duisburg’u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Üç maçlık beraberlik serisinin ardından sahasında Poderborn’a kaybeden Aachen ise alt sıralara sürüklenişini durduramıyor. Ayrıca konuk ekipte Olajengbesi ve Streit cezaları nedeniyle takımlarını zorlu maçta yalnız bırakacaklar. Taraftar avantajını iyi kullanacağını düşündüğüm Fürth, haftanın favorileri arasında.

124 Stuttgart-K’Lautern 1
Freiburg’un ardından Hamburg’u da deplasmanda devirmeyi başaran Stuttgart ligin en formda ekiplerinden biri. Ev sahibi takımda özellikle Martin Harnik takımını sırtlıyor. Dibe demirleyen Kaiserslautern ise 4 hafta sonra puanla tanıştı, buna rağmen son sıraya düşmekten kurtulamadı. Formsuz rakibi karşısında Stuttgart sürprize izin vermez ve üç puana ulaşır.

133 Chievo-Inter 1
Genoa ve Cesena galibiyetleri ile moral bulan Chievo, zirve mücadelesi veren Juventus’tan da puan koparmayı başardı. Inter ise son 7 maçında sadece 2 puan toplayabildi. Formda Chievo saha avantajını kullanır ve zor günler geçiren güçlü rakibini devirerek çıkışını sürdürür.

329 Akhisar-Elazığ Alt
İç sahada tam 8 beraberlik alan Akhisar Belediye, Göztepe deplasmanında son dakikada bulduğu golle kazanmayı başardı ve zirve yarışından kopmadı. Elazığspor ise dış sahada puanlar kaybetse de en yakın rakibinin 4 puan önünde zirveye oturdu, emin adımlarla Süper Lig hedefine ilerliyor. İki takımın en büyük özelliği mücadelelerinin az gollü geçmesi. Bu maç da bana göre gol yönünden kısır geçecektir. 2,5 gol altı ilk seçenek olarak düşünülmeli.

Haberin Devamı

Chievo sürprizi