Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Manchester derbisinde zirvenin sahibi United, yarıştan uzaklaşmak istemeyen City’yi konuk ediyor. Maçta en az üç kez ağlar havalanacaktır. İsviçre’de ise lider Basel, son sıraya demir atan St Gallen’i zorlanmadan yener...

215 Man. Utd.-Man. City Üst
Manchester derbisinde bu kez United, City’i konuk ediyor. Maç fazlası ile lider olan Kırmızı Şeytanlar rakipleri ile olan puan farkını korumak için, konuk ekip ise zirveye tekrar tutunmak için sahaya çıkıyor. Ev sahibi ara transfer dönemini sessiz geçirirken, City Dzeko’yu kadrosuna katarak Tevez’e iyi bir eş buldu. Carlos Tevez ise 23 maçta 18 kez ağları havalandırarak ne kadar başarılı olduğunu herkese gösterdi. Sezonun ilk maçı golsüz tamamlanmıştı. Ancak United’ın 23 karşılaşmadan 17‘si, City’nin ise 26 maçtan 13’ünde 2,5 gol barajının aşıldığını göz önünde bulundurursak, bol gollü bir müsabaka bizleri bekliyor.

155 Blackpool-A.Villa Üst
Ligin en çok gol yiyen takımı olma unvanını elinde bulunduran Blackpool’un son 7 maçında en az üç kez ağlar havalandı. Aston Villa ise ara transfer dönemini oldukça hareketli geçirdi. Konuk ekip, orta sahaya Lyon’dan Makoun ve Mönchengladbach’tan Michael Bradley’i, forvete ise Sunderland’den Darren Bent’i aldı. Villa son 5 maçında 10 puan toplayarak bu takviyelerin meyvesini yavaş yavaş almaya başladı. İki takımın da karşılaşmaları bol gollü geçiyor. Bu yüzden ilk seçenek olarak 2,5 gol üstü düşünülmeli.

225 Basel-St Gallen 1/1
Son şampiyon Basel, bu sezon da Zürich’in önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Luzern’in ardından ligin en çok gol atan takımı olan ev sahibi, sürpriz bir sonuca imza atarak birinciliğini kaptırmak istemiyor. Son sıradaki St Gallen ise bir türlü toparlanamıyor. Son maçlarında Grasshoppers’e 4-1 kaybettiler. Konuk ekipte bunun yanında bu sezon ligde 16 karşılaşmada forma giyen defans oyuncusu Cesar Fernando kart cezalısı. İlk maçta rakibini 3-1 mağlup eden Basel’e hem ilk hem de ikinci yarı galibiyetinde güvenebilirsiniz.