Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

197 Man. City-Newcastle Üst
İngiltere Premier Ligi’nde birkaç sezondur kadrosuna birçok yıldızı katmasına rağmen bir türlü hedeflediği şampiyonluğa ulaşamayan Manchester City, bu kez amacına adım adım ilerliyor. Ev sahibi son maçında QPR deplasmanında zorlanmasına rağmen üç puanı kaptı ve namağlup unvanını sürdürdü. Konuk ekip Newcastle United da ligin bir başka yenilgisiz takımı. Konuk ekip, geriye düşmesine rağmen mücadeleyi hiçbir zaman bırakmıyor ve en azından bir puanı hanesine yazdırıyor. Premier Lig’de haftanın maçında benim ilk tercihim 2,5 gol üstü.

Haberin Devamı

284 B.Münih-Dortmund Üst
Almanya Ligi’nin lideri Bayern Münih’in forvetleri makine düzeninde işliyor. Çıktığı 12 maçın 8’inde 2,5 gol barajı aşılan ev sahibinin en büyük kozu kuşkusuz yıldız oyuncusu Mario Gomez. Son şampiyon Borussia Dortmund ise sezona kötü bir start vermesine rağmen toparlandı ve ikinci sıraya kadar çıktı. Ancak deplasmanda çok inişli çıkışlı bir performans ortaya koyuyorlar. İki takımın da son haftalardaki tek ortak noktası müsabakalarının bol gollü geçmesi. Bu maçta da bence en az üç kez ağlar havalanacaktır.

412 Beşiktaş-Galatasaray 1
Milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından Spor Toto Süper Lig derbi ile start alıyor. Galatasaray’da Hırvatistan’la oynanan zorla maçlarda forma giyen Kazım Kazım ve Selçuk İnan bu temponun yorgunluğunu hissedecektir. Ayrıca sakatlığı yeni geçen Sabri’nin de performansı merak konusu. Beşiktaş’ta ise Egemen, İsmail ve Sivok milli takımlarında forma giyerken, Portekiz kampına katılan Hugo Almeida ve Ricardo Quaresma, Karadağ karşısında salı günü oynanan rövanş maçında yedek beklediler. Bu siyah-beyazlılar için büyük bir artı olacaktır. Fenerbahçe ile oynadığı derbide çok iyi bir performans ortaya koyan ve bunun karşılığını bir puanla alan Beşiktaş, bu kez taraftarının da desteği ile Galatasaray’ı İnönü’de mağlup edecektir.

Derbide Kartal güler