Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kasımpaşa’nın 20 haftalık lig performansını, “Donk’tan önce” ve “Donk’tan sonra” şeklinde ikiye ayırmak gerekir...
Donk, 15. haftada elindeki topu, Almeida’nın ayağındaki topa atarak takımı adına her şeyi berbat edeceğini bilemezdi ama etti. Sahada kazandığı maçı tekrar oynamak zorunda kalan Kasımpaşa, 16 Aralık’tan sonra 5 karşılaşmada; 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı, zirve yarışından uzaklaştı.
Çıkış yolu arayan Kasımpaşa’nın, Konya önündeki tek hedefi galibiyetti fakat konuk ekip daha 22. saniyede golü bularak mesajını verdi. 3-0’lık Sivas maçında müthiş işler yapan Gekas-Kabze ikilisi yine sahneye çıktı. Kabze, Gekas’ın pasında usta işi bir plaseyle ağları havalandırarak takımını üstünlüğe taşıdı.
Şoku çabuk atlatan Kasımpaşa özellikle Adem ve Babel’le etkili oldu. Babel’in direkten dönen frikiği, formsuz Scarione’nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyon, golün habercisiydi ve eşitlik sayısı Adem’le geldi.
İkinci yarıya da etkili başlayan Konya’da; Kabze, Hleb, Gekas üçlüsü ortak yapım bir gol daha üretti. Gekas’ın sağ ayağının dışıyla yaptığı bitirci vuruş, Brezilyalı efsane Romario’yu akıllara getirdi. Gekas attığı 3. golde de ne kadar önemli ve etkili bir forvet olduğunu yeniden kanıtlarken, maça da damgasını vurdu.
Mesut Bakkal’ın, bu sezon deplasmanda ilk kez kazanan Konya’daki başarısının arkasında ligimizin en iyi ara transferi olduğunu düşündüğüm Hleb ile Gekas ve Kabze’yi cesaretle bir arada oynatması bulunuyor. Djalma ile Borek’in de bu üçlüye katılması, Konya’nın hücum etkinliğini zirveye yükseltiyor. Bakkal ve öğrencilerine tebriklerimizi gönderiyoruz. Bu takımdan puan koparmak önümüzdeki haftalarda daha da zor olacak gibi görünüyor.