Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ligde aldığı başarılı sonuçlarla moral bulan Alman temsilcisi saha avantajını kullanır ve Sevilla’yı mağlup eder. Valencia ise Manchester United’a kaybetmez

507 Basel-B.Münih Üst
Gruptaki ilk maçında güçlü Roma’yı mağlup eden Alman temsilcisi Bayern Münih, bu kez İsviçre deplasmanına gidiyor. Basel ise Cluj’a 2-1 yenilerek Devler Ligi’ne mağlubiyetle start verdi. Ligde sezona iyi başlayamayan Bayern’in tek amacı Avrupa’da başarı yakalayarak moral bulmak. Ev sahibi ise golcü kimliğini her yerde korumayı başarıyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde fırtına gibi esen konuk ekibi bu kez favori göstermek çok zor. Ancak müsabakada 2,5 gol barajı aşılacaktır.

554 QPR-Milwall 1
İngiltere Championship’te çıktığı 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak liderlik koltuğuna yerleşen QPR, özellikle sahasında oynadığı müsabakalarda tutulmuyor. Milwall ise orta sıralarda yer almasına rağmen çok gol yiyor. Rakipleri ile arasında oluşan farkı korumak isteyen QPR, herhangi bir sürprize izin vermez ve kazanan taraf olur.

589 Valencia-Man. Utd. 1-0
Bursaspor’u 4-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Valencia, İspanya Ligi’nde de 5. hafta sonunda namağlup unvanını koruyan iki takımdan biri. İngiltere Premier Ligi’nin köklü kulübü Manchester United ise inişli çıkışlı performansını mücadele ettiği her kulvarda sürdürüyor. Kırmızı Şeytanlara bu sezon güvenmek gerçekten çok zor. ManU, Liverpool gibi güçlü bir rakibi mağlup edip, ardından Bolton deplasmanında bir puana razı olabiliyor. Valencia istikrarlı performansını sürdürür ve sahadan en az beraberlikle ayrılır.

620 Dortmund-Sevilla 1
Almanya Ligi’nde sezona iyi bir başlangıç yapan Borussia Dortmund, UEFA Avrupa Ligi gruplarında da ilk maçını kazanmıştı. İspanya temsilcisi Sevilla ise ligdeki son müsabakasında Hercules’e 2-0 kaybederken, gruplarda da sahasında Paris Saint Germain karşısında şok bir mağlubiyet aldı. Kagawa, Lucas Barrios ve Levandowski gibi etkili ayaklara sahip olan Dortmund kazanacaktır.