Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bank Asya 1. Lig’de Kayseri Erciyes’in en yakın takipçisi Elazığspor, saha avantajını iyi kullanır ve Adanaspor’u devirir. Brezilya’da ise zirve yarışından kopmak istemeyen Fluminense favorim

137 Uruguay-Şili Üst
2014 Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde karşı karşıya gelecek olan Uruguay ile Şili denince akla gelen şey bol gol. Uruguay’ın en büyük kozu bir defans oyuncusu olmasına rağmen attığı gollerle dikkatlerine üzeri çeken ve yeni sezon öncesi Fenerbahçe’den Paris Saint Germain’e transfer olan Diego Lugano. Konuk ekip Şili ise Arjantin mağlubiyetinin ardından Bolivya’yı farklı devirerek moral buldu. Maçta iki tarafı da favori göstermek çok zor. Benim ilk tercihim 2,5 gol üstü.

159 Elazığ-Adana 1
Bank Asya 1. Ligi’nde lider Kayseri Erciyesspor’un en yakın takipçisi Elazığspor, sahasında oynadığı 4 maçtan sadece birini kaybetti. Ev sahibinin en büyük özelliği çok ama çok iyi defans yapması. Bu sezon ligde çıktıkları 9 karşılaşmada 6 gol yiyerek büyük bir başarıya imza attılar. Adanaspor’a ise güvenmek çok zor. Konuk ekip hala istikrarı yakalayamadı ve bir kazanıp, bir kaybetmeye devam ediyor. Elazığspor, lige verilen bayram arasının ardından taraftar desteğini arkasına alarak galibiyetlerine kaldığı yerden devam edecektir.

Haberin Devamı

216 Fluminense-Minerio 1
İç sahadaki başarılı sonuçları ile zirve yarışının içinde kalmayı başaran Fluminense, bu başarının bozulmasını istemiyor. Ev sahibinde ayrıca son iki deplasmandan alınan galibiyetler de büyük moral oldu. Fluminense’nin en büyük kozu 13 gol atan Fred Guedes ve 10 kez ağları havalandıran Rafael Moura. Son sıradaki America Minerio’nun ise çok kötü bir deplasman performansı var. Rakip sahada oynadıkları 16 maçtan da galibiyet alamadılar. İyi bir çıkış yakalayan ve puan kaybına tahammülü olmayan ev sahibi haftayı üç puanla kapatacaktır.

217 Sao Paulo-Avai Üst
Zirve yarışından uzaklaşan Sao Paulo ligin en golcü takımlarından biri. Ev sahibi takımın özellikle son maçı tam bir gol düellosuna sahne olmuş ve 7 golün atıldığı karşılaşmayı Sao Paulo 4-3 kaybetmişti. Konuk ekip Avai’nin ise defans hattı çok kötü. Ligde şu ana kadar kalelerinde 69 gol gördüler ve maç başına ortalama 3 gol yiyorlar. Ev sahibi takımın yıldız oyuncuları rakibinin açıklarını iyi değerlendirir ve mücadelede zorlanmadan 2,5 gol barajı aşılır.

Elazığ’a güvenin