Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İsmail Kartal, golsüz biten Trabzonspor maçının 11'ini bozmadı. Diego takıma katıldıktan sonra Ersun Yanal'ın 4-3-3 dizilişini zorunlu olarak terk eden Kartal, 4-2-3-1 düzeniyle takımını sahaya sürdü. Trabzon'da görev bölgeleri sürpriz biçimde değişen üçlüden Kuyt sağ, Sow sol kanada geri dönerken Emenike merkezde oyuna başladı. Doğrusu da buydu...

Okan Buruk ise üç ofansif oyuncusuna beklenmedik şekilde 11'de forma verdi. Merkezdeki Muhammet'i, İbrahim Akın ve 18 yaşındaki Oğulcan'la destekleyen Gaziantep'in hocası, ofansif özellikleri yüksek Mustafa'yı da orta alanda görevlendirdi.

Haberin Devamı

Chico ve Mustafa'nın orta alandaki etkili presi oyunun ilk bölümlerinde Diego'yu fazlasıyla rahatsız etti. Brezilyalı futbolcunun tribünleri şaşırtan top kayıplarının birinci sebebi bu agresif baskıydı. Gaziantep'in orta sahayı hızlı geçmesinin sebebi ise Emre ile Topal'ın birçok pozisyonda 4'e 2 veya 3'e 2 kalmalarıydı.

Okan Buruk'un cesur oyun planı ilk yarıda meyvelerini verdi. Fenerbahçe'nin problemi ise Diego'nun oyundaki rolünü henüz yeterince benimseyememiş olması ve Gökhan'ın aksine Caner'in yaptığı ortaların sürekli rakibe gitmesiydi.

Fenerbahçe ikinci yarıya Emenike kriziyle başladı. Kaptan Emre'nin, laubali topuk pasından sonra Emenike'ye gösterdiği aşırı tepki ne kadar yanlışsa, taraftarın protestosu da o kadar hatalıydı. Emenike'nin tribünlere yanıtı da bir o kadar yanlış ve profesyonellikten uzaktı. Galatasaray seyircisinin haftalardır ıslıkladığı Selçuk İnan'ın sergilediği olgun tutumun bundan sonraki olası protestolar için herkese örnek olması gerekir.

İsmail Kartal yaşanan krizin ardından motivasyonunu kaybeden Emenike ve Diego'yu kenara çekerek, Webo ile Alper'i sahaya sürdü. İki değişiklik de kağıt üzerinde doğruydu ama Alper tıpkı Trabzon'daki gibi oyuna girdikten sonra hiçbir etkinlik gösteremedi. Küskün tavırları hem ona hem takımına zarar verdi, vermeye de devam edecek gibi görünüyor.

Webo, Emenike'ye oranla daha fazla ceza sahası içine girdi ama bu kez de kanat ortaları kesildi. İlk yarıda kulvarını çok iyi kullanan Gökhan frene bastı, Caner de hemen hemen hiç hücuma çıkamadı, yaptığı cılız ortalar adresi bulmadı. Gökhan'ın takımına kazandırdığı penaltıda çizgi hakeminin kararı kafaları karıştırsa da, Fenerbahçe'nin adeta imdadına yetişti. Aksi halde tempoyu bir türlü yükseltemeyen sarı-lacivertli takımın gol bulması çok zordu.

Haberin Devamı

Karabük ve Trabzon maçlarından sonra Gaziantep karşılaşması da İsmail Kartal'ın hanesine eksi olarak yazıldı. Kartal'ın, oyunun hızını ve pas kalitesini yükseltecek çözümleri hızla bulması lazım. Aksi halde yürüyen Fenerbahçe'nin, Akhisar deplasmanındaki işi hiç kolay olmayacak.