Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlk devre sonunda tribünlerden yükselen kuvvetli ıslıklar, Vitor Pereira'nın hemen her maçın ardından ısrarla dile getirdiği, "Biz yeni bir takımız ve gelişmeye devam ediyoruz" iddiasını net biçimde yalanlar cinstendi. Pereira'nın, "gelişiyor" dediği Fenerbahçe ilk 45'i resmen çöpe attı.

Pereira daha önceki son derece başarısız denemelere rağmen Van Persie'ye bir kez daha hücum hattının sağında görev verdi. Hem moralsiz hem de formsuz olan Hollandalı tam da beklendiği gibi ilk yarıyı sıfır şut, sıfır gol pozisyonu ve sıfır üretkenlikle bitirdi.

Haberin Devamı

Pereira ilk yarıyı sıfır gol pozisyonu ve sıfır isabetli şutla kapatmaları üzerine oyuna müdahale etti ve Van Persie-Souza ikilisinin yerine Volkan Şen ile Nani'yi sahaya sürdü. Alper'i orta sahaya, Volkan'ı sol kanada, Nani'yi de sağ kulvara monte eden Pereira oyunu az da olsa hareketlendirdi, ama kalite yine yükselmedi.

Kötü oyuna bir türlü çare bulamayan Pereira, baskıyı ve kaliteyi artırmak adına Ajax maçının son bölümlerinde iyi sinyaller veren Ozan'ı da, Alper'le değiştirdi. Evet, baskının dozu arttı, sarı-lacivertli takım ceza sahasına daha yakın oynamaya başladı fakat kalite ve tempo yine yoktu.

Olması da zordu çünkü sahadaki el frenlerinin sayısı Nani ile birlikte ikiye çıkmıştı. Haftalardır ortalıkta gözükmeyen Nani yine kafasına göre takıldı, top kaybetmekten başka bir şey yapmadı. Kendisini yedeğe çeken hocasını da haklı çıkardı. Portekizli böylesine sorumsuz oynamaya devam ederse hem kredisini çok kısa sürede tüketecek hem de Pereira'nın başını yiyecek haberi olsun...

Evet, transfere 70 milyon euro harcayan Fenerbahçe, Torku Konyaspor gibi çok vasat bir takım karşısında bile tempo yapamıyor, kalitesini gösteremiyor, keyif vermiyor, son dakikalarda zaman çalmaya çalışıyor, sol bekinin isyanı ve tesadüf bir golle kazanıyorsa, Pereira'nın eleştirilmesinden daha doğal ne olabilir?

İşin özeti şu; yorgunluk falan bu kimliksiz futbolun bahanesi olamaz. Bunları geçiniz... Fenerbahçe'nin kendi geleneklerine ve kimyasına uymayan, defansif kurgulu bu garip futbolla büyük hedeflerine ulaşması, taraftarını mutlu etmesi mümkün değil. Pereira en kısa sürede dikine oynayan Ozan ve Volkan'ı ilk 11 oyuncusu haline getirmek zorunda. Souza ve Nani'nin yerleri de mutlaka kulübe olmalı.