Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ligde üç maçlık galibiyet serisi yakalayan kırmızı-siyahlılar, sahasında Eskişehirspor’u da devirir. Almanya’da ise Bayern Münih-B.Dortmund mücadelesinde 2,5 gol barajı rahat aşılır

129 Wolfsburg-M’Gladbach Üst
Kabus gibi bir sezon geçiren Wolfsburg, önce Misimovic’i ardından da Dzeko’yu satmanın bedelini çok ağır ödüyor. Düşme hattının averajla farklıyla üstünde ev sahibi 4 haftadır galibiyete hasret. Son sırada yer alan Mönchengladbach ise Schalke galibiyetiyle toparlanma sinyalleri verdi. İki takım için de tek hedef kazanarak kalan haftalarda alt sıralardan kurtulmak için moral bulmak. Ligin en çok gol yiyen ekibi olan Gladbach’ın oynadığı 23 maçın 19’unda 2,5 gol barajı aşıldı. Bu kez de ağlar en az üç kez havalanır.

232 Gaziantep-Eskişehir 1
Yakaladığı üç maçlık galibiyet serisiyle 5. sıraya kadar yükselen Gaziantepspor’da, özellikle Bursa deplasmanında 4 golle alınan üç puan moralleri tavan yaptı. Kırmızı-siyahlılarda özellikle Popov, Wagner ve Cenk Tosun çok formda. Eskişehirspor ise sezon başından itibaren bir türlü istikrarı yakalayamadı. Genç golcü Batuhan’ın uslanmaz tavırları sonucunda Es-Es’in en çok problem yaşadığı bölge forvet hattı oldu. Antep deplasmanında da en çok bu bölgede aksayacaklardır. Gaziantep taraftar desteğini arkasına alarak seriyi sürdürecektir.

253 B.Münih-Dortmund Üst
İkinci yarıya fırtına gibi giren Bayern Münih, son 5 maçından dördünü kazanırken rakip kaleleri de gol yağmuruna tuttu. Altın sezonunu yaşayan Gomez 21 karşılaşmada 18 kez rakip ağları havalandırmayı başardı. Ev sahibi ayrıca hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde de Inter’i son dakikada devirmeyi başardı. Dortmund ise en yakın rakibinin 10 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Konuk ekipte de golcü Barrios çok formda. Milli oyuncumuz Nuri Şahin de asistlerine devam ediyor. Bayern zirve için biraz daha umutlanmak, Dortmund ise daha da rahatlamak istiyor. Sürprize açık müsabakada ilk seçenek olarak 2,5 gol üstü düşünülmeli.