Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

513 PK 35-Jippo 1
Sezona çok iyi bir başlangıç yapan PK 35, 4 maç sonunda namağlup unvanını korudu ve liderlik koltuğuna oturdu. Tek puan kaybını taraftarı karşısında yaşayan ev sahibi takımın en önemli silahları Gomez-Marttlla ve Kibona. Jippo ise üç puan özlemine son verebilmiş değil. Çıktıkları 5 karşılaşmanın 4’ünde 1 puana razı oldular. Son olarak da Viikingit’e 2-1 kaybettiler. İki takım arasında 2009’dan bu yana yapılan müsabakaların 4’ünü de PK 35 kazandı. Gelenek bu maçta da bozulmaz ve ev sahibi sahadan galibiyetle ayrılarak zirvedeki yerini korur.

Haberin Devamı

515 Ukrayna-Özbekistan 1
Euro 2012’nin ev sahipliğini yaptığı için turnuvaya direkt olarak katılma hakkı elde eden Ukrayna, hazırlık maçları ile hem formunu korumak, hem de eksiklerini görmek istiyor. Son maçında 10 kişi kalan İtalya’ya 2-0 mağlup olarak Ukrayna futboluyla da çok güven vermedi. Özbekistan ise bir türlü istediği sonuçları alamıyor. Özellikle hazırlık karşılaşmalarında etkili olamıyorlar. Ukrayna kalitesini sahaya yansıtır ve galibiyete ulaşır.

532 Hameenlina-Oulu 1
Hameenlina sezona çok iyi başladı. Ancak bu başarılı performansını sadece deplasmandaki maçları için söyleyebiliriz. Çünkü daha taraftarları karşısında galibiyet alamadılar. Ev sahibi takımın en büyük özelliği, dış sahada maçları bol gollü, iç sahada ise çok kısır geçiyor. Oulu ise ileri uçta büyük sıkıntı çekiyor. Konuk ekip bu eksisini ilk 4 maçta kapamayı başardı. Ancak artık bunu gerçekleştirmeleri biraz zor gözüküyor. Formda Hameenlina seyircisi karşısındaki şanssızlığına bu kez son verir ve sahasındaki ilk galibiyetine ulaşır.

Hameenlina formda