Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

534 Zürich-R.Madrid Üst
İsviçre Ligi’nin en golcü takımlarından Zürich, bu sezon Uzay Takımı’nı tekrar kuran Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi gruplarında karşı karşıya geliyor. Konuk ekip transfere harcadığı paralarla katıldığı her turnuvada şampiyonluk hedeflediğini gösterdi. Ev sahibi takımın ise gücü çok sınırlı. Güçlü rakipleri karşısında en fazla kapanarak bir puan almayı hedefleyeceklerdir. Fakat Real, kilidi açar ve ağlar en az üç kez havalanır.

567 Lyon-Fiorentina 1
Fransa 1. Ligi’nde geçen sezon kaybettiği şampiyonluğun ardından, bu yıla daha iyi başlayan Lyon, Avrupa’da da kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor. Fiorentina ise Serie A’nın sürpriz takımlar arasında. İki takımın kadrolarını karşılaştırdığımızda güçleri birbirine denk gözüküyor. Fakat Şampiyonlar Ligi maçlarında iç saha avantajı çok ön plana çıkıyor. Bu yüzden Lyon üç puana daha yakın.

Haberin Devamı

572 Standard-Arsenal Üst
Standard Liege bu sezon Belçika Ligi’ne çok kötü bir başlangıç yaptı. Ev sahibi oynadığı 6 maçın 4’ünde bir puana razı oldu. Arsenal ise ligdeki son iki karşılaşmasında güçlü rakipleri Manchester City ve United’a yenilmesine rağmen Stardard’a oranla çok daha kaliteli bir kadroya sahip. Arsenal galibiyete yakın. Fakat ev sahibi bir gol bulabilirse, müsabakada en garanti seçenek 2,5 gol üstü olur.

593 R.Vienna-Hamburg 2
Avusturya Ligi’nin köklü takımlarından Rapid Vienna, ligde sezona iyi bir başlangıç yapamadı. Alman temsilcisi Hamburg ise rakibinin tam tersi bir grafik çiziyor. Oyuncuların moral ve motivasyonu çok yüksek. Bu yüzden konuk ekip Avrupa Ligi’nde hafta içi mücadele edecek takımlar arasında deplasmana en yakın kulüp.