Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Özellikle İngiltere’de heyecan tüm hızıyla ile devam ediyor. Premier Lig’de Tottenham-West Ham maçında üst, Championship’te de Swansea-C.Palace mücadelesinde alt seçeneği tercih edilmeli

503 Tottenham-West Ham Üst
Tottenham inişli çıkışlı performansını Chelsea ve Manchester United’ın puan kayıpları onları hala zirve yarışının içinde tutuyor. Ev sahibi ayrıca taraftarı karşısında hiç berabere kalmadı. Fulham deplasmanında bırakılan iki puanın ardından tek arzuları galibiyet olacaktır. West Ham ise Chelsea’den aldığı beraberliğin ardından, Portsmouth’u mağlup ederek çıkışın ilk sinyallerini verdi. Müsabakada 2,5 gol barajı aşılır.

518 Nottingham-Coventry 1
Lider Newcastle’ın puan kaybetmesi ile liderlik umutlarını koruyan Nottingham, iç saha avantajını çok iyi kullanan takımların başında geliyor. Coventry ise bir türlü toparlanamıyor. Daha da önemlisi çok gol yiyorlar. Defans hattında büyük problemleri var. Ev sahibi rakibinin bu zaafını iyi değerlendirir ve üç puana ulaşır.

524 Swansea-C.Palace Alt
Swansea, forvet hattında yaşadığı sorunu uyguladığı defans anlayışı ile kapatmış durumda. Ev sahibi takımın bu sezon oynadığı 23 maçtan 17’sinden 3 gol çıkmadı. Crystal Palace’ın da rakibinden farkı yok. Tek amaçları mağlup olmamak diyebiliriz. Bu yüzden iki takım da bana göre defans ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkacaktır. 2,5 gol altı ilk seçenek olarak düşünülmeli.

581 Kortrijk-Club B. Üst
Sezona iyi başlayan Kortrijk, atak bir futbol anlayışı ile rakiplerini dize getirmeyi başarıyor. Zirve yarışından biraz uzaklaşsalar da tek amaçları üst sıralarda yer alan takımları yerek farkı azaltmaya çalışmak. Club Brugge de o ekiplerden biri. Konuk ekip ise 19 maçta sadece üç kez yenildi ve çok formda. Bu yüzden ilk seçenek 2,5 gol üstü.