Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Cezalı Emre ve sakat Epureanu’nun yokluğunda Gökhan ile Attamah’ın ortaya koyacakları performans, Başakşehir adına kafalardaki en önemli soru işaretiydi maç öncesinde. Kayserispor’da ise cezalı Deniz ile sakat Mensah’ın yerlerine forma giyen Varela ve Kucher’in yapacakları maçın kaderini çizebilecek cinsten görünüyordu.
Kimilerinin beğenmediği Başakşehir öyle bir ilk yarı oynadı ki Kayseri’nin soyunma odasına 1-0 önde gitmesi tam bir mucizeydi. Yüzde 100’lük 3 gol pozisyonu, 9 korner, 8’i isabetli 18 orta ve tam 18 kez rakip ceza sahasında topla buluşmaya rağmen tek gol bulamadı Abdullah Avcı’nın öğrencileri. Kudriashov, Arda ve Visca’nın vuruşlarında devleşen Lung takımını ayakta tutan isimdi... Kayseri’nin golünden önce Mert’e faul vardı ama faulü yapan Şamil değil, Sapunaru’ydu. Mert’in topa çıkmakta geç kalmasının sebebi Sapunaru’nun yaptığı net fauldü ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR’dan izlemesine rağmen bu ihlali pas geçti.
Başakşehir ikinci yarıya bıraktığı yerden başladı, müthiş bir baskıyla rakibine adeta nefes aldırmadı. Kariyerinin en kısmetsiz maçını oynayan Visca kaçırdıkça kaçırdı. Bütün gayretine rağmen ağları bulamayan Visca’nın üzerinde adeta büyü vardı! 60’ta Adebayor ve Napoleoni oyuna girerken, Arda ve Mossoro çıktı. 80’de ise Attamah’ın yerine Elia girdi ve sistem 3-4-3’e döndü. Kayserili oyuncuların ailece ceza alanı içine gömülmeleri yüzünden alışılmışın dışında kenar ortalarıyla oynamak zorunda kalan Başakşehir, Lung’un ayakta tuttuğu duvarı yıkmak için her şeyi denedi ama fazlasıyla hak edilen gol bir türlü gelmedi.
90+5’teki penaltı adaletin bir nebze de olsa tecellisi gibiydi. Şamil’in golünden önce Mert’e faul yapan Sapunaru penaltıya sebep oldu ve Adebayor skoru belirledi. Başakşehir’in kaçan 2 puana üzülmesine hiç gerek yok. Kalan 8 maçın 5’i içeride ve İstanbul dışına sadece 1 kez çıkacaklar. Fikstür avantajı ve iyi futbolun Başakşehir’i hedefe taşıyacağına inanıyorum.