Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

153 K.Kore-Fildişi S. Üst
G Grubu’nda 2’de sıfır yaparak turnuvadan elenen Kuzey Kore’nin, özellikle Portekiz’den aldığı 7-0’lık mağlubiyetten sonra toparlanması zor. Fildişi Sahili ise organizasyon başlangıcında sürpriz yapacak takımlar arasında gösterilmesine rağmen, bunu başaramadı. Fildişi’nin ikincilik şansı mucizelere kalmış durumda. Bol gollü bir maç ilk tercih olarak düşünülebilir.
154 Portekiz-Brezilya 0
Fildişi karşısında oynadığı futbolla bekleneni ortaya koyamayan Portekiz, Kuzey Kore’yi 7-0 yenerek moral buldu. Kupanın favorilerinden Brezilya ise altı puanla gruptan çıkmayı garantiledi. Kaka kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Fildişi maçında sakatlanarak çıkan Elano’nun ise görev alabileceği açıklandı. Çok sıkıcı geçtiği yorumları yapılan turnuvada belki de en güzel maç olmaya aday bir karşılaşma. Liderlik için oynayan iki takımın eşitliği bozabileceğini düşünmüyorum.
155 Şili-İspanya 2
Şili’ye gruptan çıkması için beraberlik yetiyor. Ancak mağlup olması durumunda İsviçre-Honduras maçında çıkacak sonuca göre elenebilir. Kupanın en büyük favorilerinden İspanya ise ilk maçta aldığı yenilginin izlerini Honduras karşısında da silebilmiş gözükmedi. Ancak bu karşılaşmayı elenme riski ile karşı karşıya kalarak oynayacaklar. Bu yüzden ne yapar ederler sahadan galibiyetle ayrılırlar.

İlk tercih ‘0’