Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

503 Altach-Grodig 1
Sezona çok iyi başlayan ve çıktığı dört maçı da kazanan Altach, rakip fileleri 13 kez havalandırırken, kalesinde sadece bir gol gördü. Grodig ise iyi futbol oynuyor ve son maçında aldığı farklı galibiyetle moral buldu. Ancak Altach gibi zor bir deplasmandan puan çıkarmaları büyük sürpriz olur. Ev sahibi üç puanı alarak hem liderliğini hem de namağlup unvanını sürdürür. Altach haftanın favorileri arasında.

537 Fenerbahçe-Young Boys 1
Fenerbahçe, ilk maçta 2-2’nin avantajını kullanmak isteyecektir. Deplasmanda gol atmak sarı-lacivertliler için büyük bir artı. İsviçre temsilcisi ise geçtiğimiz haftaki maçta çok iyi kontratak futbolu oynadığını göstermişti. Stoch ve Dia gibi iki tane önemli ismi kadrosuna katan Fenerbahçe’nin hedefi tabii ki bu tur değil. Sarı-lacivertliler saha ve taraftar avantajını en iyi şekilde kullanarak rakibini mağlup eder.

552 OFK Belgrad-Galatasaray İY 0
Galatasaray ilk karşılaşmada büyük bir şok yaşadı ve kaptanı Arda ile iki farklı öne geçmesine rağmen bu avantajını kullanamadı. Sarı-kırmızılılar zorlu Sırbistan deplasmanına gol yemenin eksisi ile gidiyorlar. Ev sahibi ise Galatasaray gibi bir takımdan aldığı 2-2’lik beraberliğin moraliyle sahaya çıkıyor. Çok iyi defans yaparak golsüz eşitlik için bile oynayabilirler. Bu yüzden zorlu müsabakanın ilk yarısında beraberliğin bozulacağını düşünmüyorum.

571 Beşiktaş-Plezen 1
Çek temsilcisi Plezen karşısında etkin bir oyun ortaya koyan Beşiktaş, Delgado’nun penaltıdan attığı golle 1-1’i kurtarmayı başardı. Plezen, defansın arkasına attığı toplarla pozisyon bulmasına rağmen Hakan’ı aşamadı. Guti, Quaresma gibi dünya yıldızlarını kadrosuna katan Kartal’ın hedefi burası değil. İnönü’de büyük seyirci desteğini arkasına alacak olan Beşiktaş, rakibini yenerek bir üst tura çıkacaktır.