Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

109 Rostov-Krasnodar 1
Sezona çok iyi bir başlangıç yapamamasına rağmen iç sahada aldığı puanlarla ayakta kalmaya çalışan Rostov, 11. hafta sonunda bunu başardı ve kendine orta sıralarda yer buldu. Krasnodar ise Rubin Kazan ile ligin en çok beraberlik alan takımı. Dış sahada galibiyet özlemine son veremeyen konuk ekip, gol yollarında da büyük sıkıntı yaşıyor. 1. Lig’e bu sezon yükselen ve uyum sürecini daha aşamayan rakibi karşısında ev sahibi, saha avantajını da kullanarak galibiyete uzanacaktır. Rostov haftanın favorilerinden biri.

202 Elfsborg-Mjallby 1
Lider Helsingborg’un 1 puan gerisinde 2. sırada bulunan Elfsborg, iç sahada çıktığı 5 maçın 4’ünü kazanırken, sadece 1’inde beraberliğe razı oldu. Daha da önemlisi bu karşılaşmalarda rakip ağları 12 kez havalandırmayı başararak gol yollarında sorun olmayacağını herkese gösterdi. Forvet hattında sıkıntı yaşayan Mjallby’nin ise tek amacı uygulayacağı katı defans anlayışı ile kaybetmemek. Zirve yarışında daha ilk haftalardan puan kaybı istemeyen formda Elfsborg, istikrarsız bir grafik çizmeye devam eden Mjallby’i eli boş gönderecektir.

207 I.Turku-Haka 1
Ligin en formda takımlarından Inter Turku, üç maçlık galibiyet serisi ile Jyvaskyla JK’yı averajla olsa da geçti ve liderlik koltuğuna oturdu. Haka ise sezona istikrarsız başladı. Konuk ekibe bu sezon güvenmek biraz zor. RoPS zaferi ile seri galibiyetler için ilk adımı atsalar da Inter Turku deplasmanından puan çıkarmaları sürpriz olur. Ev sahibi taraftar desteğini de arkasına alarak üç puana ulaşan taraf olacaktır.

316 Göteborg-Djurgarden 1
Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışının gerisinde kalan, bu yıl da aynı hatayı yapmak istemeyen Göteborg, seri galibiyetlerle toparlanmak istiyor. Son maçlarında ligin dibine demirleyen Halmstad’ı deplasmanda mağlup ederek moral buldular. Djurgarden ise ilk 10 maçta kabusu bitiremedi. Sadece bir galibiyet alarak düşme hattına giren konuk ekip deplasmanda oynadığı 5 karşılaşmadan da sadece 1 puan çıkarabildi. Göteborg, üst sıralara yükselme fırsatını kaçırmaz ve sahadan üç puanla ayrılır.


Inter Turku formda