Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mustafa hoca sürprizlerin adamıdır, şaşırtmaktan çok hoşlanır. Onun kadrosunu 11'de 11 tutturmak imkansız gibidir. Sakat ve cezalılar yüzünden kadrosu çok daralsa bile en az bir sürpriz yapar, hem takımı takip eden muhabirleri hem de taraftarları terse yatırır...

Örneğin siz, Denizli'nin yerinde olsanız, Koray ile Denayer arasındaki tercihinizi kimden yana kullanırdınız? Bu sezon tek lig maçını 29 Ekim'de oynayan ve sadece 9 dakika sahada kalan Koray'a mı, sakatlıktan yeni çıkmış olsa da Denayer'e mi 11'de forma verirdiniz? Chedjou-Koray ikilisi, Chedjou-Denayer'e göre neden daha güven verici Mustafa hoca için... Bu tercih, Semih ve Hakan'ın yokluğuna ciddi bir risk daha eklemek değil mi? Anlamak zor ama hocanın tarzı bu, değiştirmeye gücümüz yetmez ki!

Haberin Devamı

32 puanlı Torku Konya maça büyük bir beklentiyle çıktı. Kazanması halinde Galatasaray ve Başakşehir'i geçerek 3. sıraya tırmanacaktı. Oysa geçen sezon 20. haftayı 23 puanla 11. sırada kapatmışlardı. Aykut Kocaman defansın her iki kenarında ara transferler Skubic ve Douglas'a görev verdi. İkisi de hem defansif hem de ofansif anlamda etkili oldu. Önümüzdeki haftalarda çok daha verimli oynayacaklarını düşünüyorum.

Maçta ilk yarım saat dolarken tablo şöyleydi: Topla oynamada yüzde 53'e 47 üstün olan Konya'ydı. Galatasaray'ın tek şutu yoktu, Konya ise 3 şutla Muslera'yı yoklamıştı. Galatasaray'ın ilk şutu 36'da Chedjou'dan geldi, o top da çok farklı biçimde tribüne gitti.

Sinan'ın sakatlığı kötü gidişata tuz-biber ekti. Zira kulübede tek forvet yoktu. Podolski gibi bir tecrübenin sahaya girmesi ise tribünlere teselli oldu ama oyunda değişen bir şey olmadı. İlk yarı hiç oynanmasa da olurdu!

İlginçtir, Galatasaray ilk gol pozisyonunu Sabri'nin, Yasin'in yerine oyuna girdiği 63. dakikada Selçuk'la buldu. Ardından ciddi bir baskı oluştu ama Konya savunması ve kaleci Serkan sağlam durdu. Aykut Kocaman maçta ilk değişikliğini 71'de yaptı, Traore'nin yerine Bajic'i oyuna alıp sürpriz biçimde çift forvete döndü. Kocaman ardından da yıpranan orta sahanın direncini artırmak için Rangelov'un yerine Mbamba'yı sahaya sürdü. Galatasaray'ın baskısı karşısında çok geç kalmış ama doğru bir hamleydi ve neticede maç golsüz bitti...

Haberin Devamı

Peki tribündeki Burak Yılmaz sahada olsaydı maç böyle mi biterdi? Bunun cevabını da eldeki tek etkili golcüyü ıslıklayan ve Galatasaray'dan soğutanlar versin değil mi!