Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Büyükşehir evinde ilk kez kazanarak kara bulutları dağıtmak için sahaya çıkmıştı. Kayseri’yi geçen hafta 4 golle avlayan Sivas ise tribünlere gelen taraftarına galibiyet hediye ederek, çıkışını sürdürmeyi hedefliyordu.
Harika bir ilk yarı izledik. 7. dakika dolarken 3 korner kullanan Sivas, Erman’la gole yaklaşırken, 12’de Grosicki’nin şutunda top direkten geri geliyordu. İlk 20 dakikada kanatları Grosicki, Aatıf ve Ziya ile verimli kullanan konuk ekip daha organize bir görüntü verdi.
Holmen’in önderliğindeki Büyükşehir baskıyı atlatıp, 25’ten sonra oyunu dengeledi. 26’da Webo fırsatı harcarken yarım saat dolmadan Holmen 2 kez golle burun buruna geldi, ama çerçeveyi tutturamadı. Büyükşehir, 40’da Geraldes ile bir fırsatı daha teperken, 44’te Webo direğe takıldı.
Rıza Çalımbay ikinci yarıya Pedriel-Eneramo değişikliğiyle başladı. Bu hamle kısa süre için hücuma hareket getirdi, ancak Erman gollük şansı değerlendiremedi. Bu pozisyon maçın kırılma noktası oldu. Hemen peşinden Holmen ceza alanı dışından nefis bir gol attı. Golün asistini yapan ise Sivas kaptanı Uğur’du! Kayseri maçında Erman’a müthiş bir gol pası veren Uğur, bir anlık hatasıyla dün Holmen’i de golle buluşturdu. Büyükşehir’in ikinci sayısında yine Holmen kalitesi vardı. İsveçli topu, “al da at” dercesine Visca’ya aktardı, Boşnak oyuncu da skoru yazdı. Özetle Holmen, “Futbol, iyi futbolcularla oynanır” sözünü bir kez daha doğrulayarak, takımını galibiyete taşıdı.