Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Atiba, Meireles, Yekta karışımı bir orta sahaydı Jan Wouters... Esas işi rakibi karşılamaktı, sert presle kazandığı topları hızla kanatlara veya önündeki yetenekli arkadaşlarına aktarmakta da ustaydı. Ajax, Bayern Münih, PSV ve Hollanda Milli Takımı kariyeri boyunca bu işi yaptı. Teknik adamlıkta ise daima altyapı sorumlusu veya ikinci adamdı. Şota bırakınca Kasımpaşa'da ortaya çıkan krizi de karşıladı, Galatasaray karşısına cesur bir takım çıkardı...

Konya'da yedek bekleyen Tunay'ı sol kanada monte ederken, Babel'i sağa kaydırdı. Formsuz Sancak'ın yerine de sol bekte İlhan Eker'e şans tanıdı. Bu akıllı dokunuşlar moralsiz Kasımpaşa'ya ciddi biçimde cesaret aşıladı.

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu da takımına küçük ve cesur dokunuşlar yaptı. Hücumcu Telles'i sol bekte görevlendirip, Olcan'ı gerçek bölgesi sağ kanada kaydırması kağıt üzerinde akılcı bir hamleydi ama Tunay tehdidi dakikalar ilerledikçe büyüdü ve Adem'le ilk sinyalini veren gol Castro ile geldi.

Yasin'in direkten dönen şutu ve kötü bir vuruşla savunmaya nişanladığı top, Galatasaray için büyük şanssızlıktı. Dakikalar ilerledikçe sarı-kırmızılı takım gerildi çünkü Kasımpaşa soldan Tunay, sağdan Babel'le tehlikeli biçimde gelmeye devam etti. Telles'e büyük üstünlük sağlayan Babel'in hazırladığı pozisyonda net fırsatı kaçıran Tunay, Scarione'nin pasını asiste çevirince Wouters'in cesareti ikinci meyvesini de verdi, fark ikiye yükseldi.

*****

Hamza Hamzaoğlu'nun 2 farklı geride olmalarına rağmen Burak'ı sahaya sürmek için Olcan'ı kenara alması doğruydu. Zira iş yapmayan Olcan'ın yerine Sabri'yi çıkarsa, Tunay'ın ilk yarıdaki hücum gösterisi daha farklı boyutlara ulaşabilirdi.

Muslera'nın, Adem'in kafasında üst direkle birlikte gole izin vermemesi maçın dönüm noktası oldu. Veysel'i gafil avlayan Sneijder-Yasin işbirliğinde Selçuk fırsatı kaçırmadı. Veysel 5 dakika sonra yine uyuklayınca Yasin bir asist daha yaptı, Umut da topu boş kaleye yuvarladı.

Galatasaray'ın 25 dakika içindeki 3. golünü Selçuk-Umut ikilisi hazırladı, Burak da zor pozisyonda usta işi bir kafayla genç kaleci Ertaç'ı avladı ve skor tabelası inanılmaz biçimde 2-3'e geldi...

Haberin Devamı

Galatasaray'ın elde ettiği bu çok değerli galibiyette Hamzaoğlu ve Wouters'in doğrudan etkisi olduğunu düşünmüyorum. Maçta farkı belirleyen Selçuk, Yasin, Umut ve Burak'ın isyanı ile Muslera'nın farkın üçe çıkmasını engelleyen müthiş kurtarışı oldu. 24 hafta boyunca Kasımpaşa'nın en büyük problemi savunmasıydı ve bir kez daha defans yapamadıkları için mağlup oldular.

Bu skordan sonra sanırım Wouters altyapıdaki görevine geri dönecektir. Kasımpaşa'nın başına gelecek yeni teknik adamın savunma yaptırmayı bilen bir isim olması şart görünüyor. Yoksa son haftalarda ateş hattına doğru gerilemeleri sürpriz olmaz...