Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Robin van Persie ve Nani'nin ilk iki dakikada üst üste harcadığı net fırsatlar, derbinin Fenerbahçe için çok zor geçeceğinin somut işaretlerini verdi. Ardından Selçuk gole yaklaştı, Volkan Şen ise 5 metreden topu boş kale yerine auta göndererek "ikinci sınıf" olduğunu bir kez daha kanıtladı... Volkan ve Stoch sezon başında yerlerinde kalsa Fenerbahçe için çok daha hayırlı olurdu.

Derbide ilk yarının hakimi Fenerbahçe'ydi. Diego'yu yedeğe çeken Vitor Pereira'nın, Nani'yi nihayet Van Persie'nin arkasına monte etmesi olumlu sonuçlar verdi. Alper'in de sağ kanada geçmesi takımın hem hızını hem hücum etkinliğini gözle görülür biçimde yükseltti. Volkan Şen-Van Persie-Nani üçlüsü biraz becerikli ve soğukkanlı olsa derbi ilk yarıda bitebilirdi.

Haberin Devamı

Pereira'nın ikinci yarıda Fernandao ve Diego ile oyuna yaptığı müdahaleler doğruydu. Zira hem Van Persie hem de Volkan Şen oyunda kalmayı hak etmiyordu, yapamadıkları, yapamayacaklarının kanıtıydı... Alper'in yerine Ozan'ın sahaya sürülmesi ise son derece yanlış ve korkakçaydı. Josef kenara alınsa, hem sağ kanat boşalmaz hem de çalım atabilen bir oyuncu daha sahada olurdu ama Pereira yine cesaret gösteremeyip bir kez daha yanlışı tercih etti...

Ligin en keskin virajında Osmanlı, Torku Konya ve son yılların en kötü Galatasaray'ına karşı toplamda 7 puan kaybederken sadece 1 gol atabilen Fenerbahçe yolun sonuna geldi. Kendilerini yıldız sanan topçuların, büyük teknik adam sanan hocaların maskesi düştü.

Caner Erkin'le bitirelim... Türkiye'nin en iyisi, Avrupa'nın da en önemli sol beklerinden biri kuşkusuz. Son şampiyonluğun en büyük mimarlarından... Yeteneklerini, ofansif etkinliği, hücum potansiyelini kimse tartışmıyor. Sağlıklı ve formdaysa tutabilene aşkolsun ancak haftalardır olduğu gibi moralsiz, formsuz ve kulübedeyse tam bir probleme dönüşüyor, herkese negatif enerji saçıyor... Yedek kaldığı için "arıza" çıkartıp, kadro dışı kalıyor, sezonun en önemli maçı öncesi takımının oyuna adeta 1-0 mağlup başlamasına neden olabiliyor. Bu olay dramatik, vahim ve mahalle maçında yaşanabilecek cinstendir ve Caner'in, Fenerbahçe macerası maalesef acı bir şekilde sona ermiştir...