Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Braga zaferinden sonra Sivas’ta, Umut’un müthiş golüyle oyuna başlamak, Galatasaray’ın özgüvenini bir kat daha artırdı. Muslera, Melo ve Riera’dan yoksun olan Şampiyonlar Ligi yorgunu sarı-kırmızılı takım ilerleyen dakikalarda orta sahada top tutamayınca, Sivas baskısını artırmaya başladı. Ardından da Erman Kılıç cezayı kesti ve skora denge geldi.
İkinci gol için yüklenen Sivas, Erman ve Grosicki ile iki net pozisyonu kaçırırken, Burak Yılmaz sahne aldı ve takımını bir kez daha üstünlüğe taşıdı. Bu golde hatalı şekilde kalesini terk eden Borjan’ın çerçeveyi bulan iki şuta da engel olamaması sarı-kırmızılılar için büyük kazanç oldu.
Sivas ikinci yarıya beklentinin aksine düşük tempoyla başladı. İlk yarıda hiç yapmadıkları şekilde savunmada top çevirdiler, orta sahada organize olamadılar, pres karşısında çok çabuk dağıldılar. 3. gol öncesi Yekta, Kadir’den söktüğü topu, Umut’la buluştururken orta sahadaki dağınıklık net bir şekilde göze çarptı.
Zaten Rıza Çalımbay da, Kadir’i hemen oyundan aldı, ama çok geç kalmıştı.
Dört gün içinde hem Braga’yı hem Sivas’ı deplasmanda dize getiren Galatasaray ve Fatih Terim alkışı fazlasıyla hak ediyor. Yapılan iş hiç de kolay değildi.