Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Liderliği Roma’ya kaptıran Inter artık sürpriz istemiyor. Bu yüzden Juventus’u yener. Play-off için avantaj elde eden Karşıyaka da Rize’yi kayıpsız geçer...

135 Inter-Juventus 1
Liderliği Roma’ya kaptıran Inter artık bütün kredilerini tüketti. Kalan beş kritik maçta herhangi bir puan kaybına tahammülleri yok. Juventus ise bu sezonki inişli çıkışlı performansına rağmen Avrupa Ligi için mücadelesini sürdürüyor. Fakat çalkantılı dönemi daha geride bırakamadılar ve onlara güvenmek çok ama çok zor. İç sahada oynadığı 16 maçın 12’sini kazanan ev sahibi taraftar desteğini arkasına alarak üç puana uzanır.

160 Man. City-Man. Utd. 1
Chelsea yenilgisi ve Blackburn beraberliği ile zirve yarışından uzaklaşan ManU, City deplasmanına gidiyor. Ev sahibi ise taraftar desteğini arkasına aldığında çok başka bir takım oluyor. Bunu son maçlarında Birmingham’ı 5-1 mağlup ederek gösterdiler. Kırmızı Şeytanlar bu karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılırsa zirve yarışına havlu atabilir. Bu yüzden çok dikkatli olacaklardır. Fakat City’nin iç saha gücünü göz önünde bulundurduğumuzda üç puana daha yakın olduklarını düşünüyorum.

166 Schalke-M’Gladbach 1
Hannover mağlubiyetiyle ikinciliğe inen Schalke, artık sürpriz istemiyor. Mönchengladbach ise küme düşmemeyi matematiksel olarak garantilemese de kalan 4 haftada rakiplerine göre biraz daha rahat. İki takım arasında sezonun ilk maçını konuk ekip tek golle kazanmıştı. Fakat bu kez Schalke hem rövanşı alır hem de zirve yarışını bırakmaz.

261 Tottenham-Chelsea Üst
Bu sezon ligin en golcü takımı unvanını ele geçiren Chelsea, ManU’nun puan kaybetmesiyle zirvede biraz daha rahatladı. Tottenham ise takıma yaptığı yatırımların karşılığını bir kez daha alamadı. Buna rağmen Avrupa Ligi için mücadelesini sürdürüyor. Ev sahibi takımın 33 maçından 19’u, konuk ekibin ise 34’ünden 24’ünün 2,5 gol üstü bittiği dikkate alındığında bol gol geleneği yine bozulmayacaktır.

313 Karşıyaka-Rize 1
Giresunspor’un puan kaybetmesiyle play-off yarışında bir adım öne geçen Karşıyaka kalan 4 haftada sürpriz bir kayıp istemiyor. Rizespor ise Karabük mağlubiyetinin ardından düşme hattına biraz daha yaklaşırken, hafta içi de dört oyuncusuyla yollarını ayırdığını açıkladı. Ev sahibi, çalkantılı bir dönemden geçen rakibini yenerek Süper Lig umutlarını artıracaktır.