Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

100 Barcelona-Man. Utd. 1
Avrupa’nın en büyüğü yarın belli oluyor. Barcelona İspanya’da, Manchester United da İngiltere’de şampiyon oldular ve Şampiyonlar Ligi’nde de mutlu sona ulaşarak sezonu kapatmak istiyorlar. İki takım 2008/09 finalinde de karşı karşıya gelmiş ve Barça rakibini 2-0 mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı. Bu kez ise dev maçın Wembley’de oynanacak olması tabii ki ManU için bir avantaj, ancak Barcelona rakibine rövanşı vermez ve kupayı 4. kez kaldırır.

103 Lokomotiv-Anzhi 1
Sezona fırtına gibi bir giriş yapan Lokomotiv Moskova 10 maç sonunda liderlik koltuğuna oturdu. Tabii ki bunun en büyük etkeni iç sahadaki müthiş performansları. Taraftarı karşısında oynadığı 5 karşılaşmanın 4’ünü kazanan ev sahibi, son müsabakada aldığı Rubin Kazan beraberliğini telafi etmek için sahaya çıkıyor. Anzhi ise her takım gibi deplasmanda zorlanıyor. Terek karşısında 2. mağlubiyetini alan Anzhi, yakaladığı seriyi de bozdu. 6 sezondur şampiyonluk kupasını kaldıramayan ve bu özleme son vermek isteyen Lokomotiv, Anzhi’yi yenerek çıkışını sürdürecektir.

115 Nimes-Ajaccio 2
Son hafta öncesinde 3. Lig’e düşmesi kesinleşen Nimes prestij maçlarının sonuncusuna çıkıyor. Ajaccio için ise bu müsabaka çok ama çok önemli. 1. Lig’e yükselmek isteyen konuk ekip Le Mans tehtidi ile karşı karşıya. Bu müsabakada yaşayacakları herhangi bir kayıp bütün sezonun çalışmasını çöpe atabilir. Deplasmanda bu sezon çıktığı 18 karşılaşmanın sadece 3’ünü kazanan Ajaccio kötü performansını bu kez düzeltmek zorunda. Sezonun ilk maçını 1-0 alan konuk ekip rövanşta da galip gelecektir.

211 Kopenhag-Aalborg Üst
Sezonun son maçına şampiyonluğunu ilan eden Kopenhag prestij için çıkıyor. Tabii ki tek amaçları şampiyonluğun yanında sahalarında müsabakada kaybetmeden sezonu tamamlamak istiyorlar. Aalborg ise bir türlü istikrarlı bir performans yakalayamadı, sezonu inişli ve çıkışlı bitirdi. Sahaya güzel futbol için çıkan Kopenhag, açık bir oyun ortaya koyacaktır. Bu yüzden ağlar boş kalmaz ve 2,5 gol barajı aşılır.

Kupa Barça’nın