Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

110 Start-Molde 2
Odd Grenland mağlubiyetinin ardından üç maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Molde en yakın rakibinin üç puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Takımın formda golcüsü Pape Pate Diouf, Aalesund maçında 4 kez ağları havalandırarak yıldızlaşmıştı. Hedefini şampiyonluk olarak belirleyen konuk ekip, bu karşılaşmadan zaferle ayrılarak deplasman performansını da düzeltmek istiyor. Dibe vuran Start ise 16 maçta tam 31 gol yedi ve defans hattında büyük bir sorun yaşadığını gösterdi. Ev sahibi son maçında ise Stromsgodset’e 3-0 mağlup oldu. Moralsiz Start deplasmanında Molde üç puanı alan taraf olacaktır.

150 Jaro-Helsinki 2
Son iki sezonun şampiyonu HJK Helsinki, bu kez de işi sıkı tutuyor. Başarılı bir form grafiği çizen ve Inter Turku’nun 10 puan önünde liderlik koltuğunda oturan konuk ekip, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Bangor City ile oynadığı rövanş maçında tam 10 gol atarak ne kadar moralli olduğunu herkese gösterdi. Jaro ise gol atmasına rağmen defans hattındaki hataları ile ağlarını rakiplerine kapatamıyor ve istediği sonuçları alamıyor. Helsinki, Jaro deplasmanında da hız kesmez ve galibiyete uzanır.

192 Schalke-Dortmund 2
Almanya’da geçtiğimiz sezon kupayı müzesine götüren Schalke ve lig şampiyonu Dortmund Süper Kupa’da karşı karşıya geliyor. Yıldız file bekçisi Neuer’i Bayern Münih’e gönderen Schalke, bu boşluğu Ralf Fahrmann ile kapatmaya çalıştı. Dortmund en büyük kan kaybını Nuri Şahin’in Real Madrid’e gidişi ile yaşadı. Sarı-siyahlılar ise İlkay Gündoğan’a kadrosuna kattı. Schalke’nin geçen sezon kurduğu kadro bu yıl daha da oturdu. Ancak Barrios ve Lewandowski gibi iki önemli silaha sahip olan Dortmund yeni sezona da kupayla başlar.

Haberin Devamı

Kupa Dortmund’un