Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Portekiz Lig Kupası’nı geçen sezon kazanan Benfica, bu yıl da Sporting Lizbon’u yenerek finale yükselir. İspanya’da ise Espanyol sahasında Mallorca’yı devirir...

486 Novara-Portagruaro 1
Serie A’ya yükselme yolunda emin adımlarla elerleyen Novara, Siena ve Atalanta ile girdiği yarışta puan kaybı yaşamak istemiyor. Varese ile berabere kalan ev sahibinin artık kredisi bitti, bundan sonraki tek hedefleri üç puan olacaktır. Düşme hattında bulunan Portagruaro ise gol yollarında çok sıkıntı çekiyor ve küme düşme hattında bulunuyor. Taraftarı karşısında namağlup unvanını sürdüren iki takımdan biri olan Novara, moralsiz rakibine puan kaptırmaz.

Haberin Devamı

442 Espanyol-Mallorca 1
Bu sezon özellikle iç sahada aldığı puanlarla üst sıraları zorlayan Espanyol, son maçında Real Sociedad’ı 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ne kadar formda olduğunu gösterdi. Takım oyunu oynayan ev sahibinde Osvaldo ve Luis Garcia başta olmak üzere herkes gol yollarında büyük katkı yapıyor. Mallorca’da ise işler pek yolunda gitmiyor. Üç gollü Barcelona mağlubiyetinin yanında konuk ekip forvet hattında özellikle deplasman maçlarında büyük sıkıntı yaşıyor. Espanyol 3 puan alacaktır.

555 Benfica-Sporting Lizbon 1
Lig Kupası’nda tek maçlı eleminasyon sistemi ile yarı final müsabakaları oynanıyor. Bu sezon Porto’yu takibini bırakmayan Benfica son haftaların en formda takımlarından biri. Sporting Lizbon ise ligdeki yarışta bu iki takımın çok gerisinde kaldı. İki takım arasındaki en ilginç istatistik, Benfica ile Lizbon, geçen sezon da yarı finalde karşı karşıya gelmiş ve Benfica rakibini 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek finale çıkmış, Porto’yu da geçerek mutlu sona ulaşmıştı. Benfica, rövanşı Lizbon’a vermez ve kazanarak finale yükselir.